Dauguma kolektyvų turi savų šventinių tradicijų, tačiau teko susidurti ir su tokiais atvejais, kuomet Kalėdos darbe neegzistuoja. Linkėčiau kiekvienam vadovui ir kiekvienam darbuotojui atrasti nors šiek tiek laiko ir imtis iniciatyvos, siekiant įtraukti kolegas į smagias ir apjungiančias veiklas. Dalinamės keletu paprastų, tačiau įdomių praktikų, kurios tiks tiek ieškantiems originalių idėjų, tiek tiems, kurie dar tik pradeda kurti Kalėdines ofiso tradicijas.

Vienas iš paprasčiausių būdų paminėti šventes darbe – paskelbti kalėdinių megztinių dieną. Taip, tai gali atrodyti banalu ar kvaila, tačiau į šią mintį galima pažvelgti kiek kūrybiškiau. Pavyzdžiui, amerikiečių skaitmeninės rinkodaros įmonė „Blue Compass“ kasmet skelbia „baisiausio kalėdinio megztinio“ konkursą. Į tokią atrakciją įsitraukia visi, net ir patys uždariausi komandos nariai. Ši gana komiška ir geromis emocijomis grįsta tradicija lavina kūrybiškumą, o galimybė oficialią aprangą iškeisti į patogų megztinį – sukuria jaukumo ir artimumo jausmą.

Kalėdiniai megztiniai

Dar viena pasiteisinanti idėja – filmo arba video gamyba. Formą galima pasirinkti tokią, kokia tinka jūsų komandos nariams. Pavyzdžiui, Kolumbijoje veikianti įmonė „Influence&Co” kuria filmų arba muzikinių klipų parodijas. Dar dažniau taikoma paprastesnė praktika, kuomet mėnesį, savaitę ar kelias dienas kolegos susitaria telefonų kameromis filmuoti vieni kitus, o po to sumontuoja linksmą prisiminimų filmuką. Lietuvoje renginių organizavimo įmonės netgi siūlo tokios pramogos paslaugas – paruošia smagų scenarijų, išdalina vaidmenų aprašymus, o kalėdinio vakarėlio metu repetuoja ir nufilmuoja visa istoriją. Tokie filmukai suburia kolektyvus ir ugdo komandinį darbą, o rezultatas linksmina dar ne vienus metus.

Turbūt viena populiariausių kalėdinių tradicijų įmonėse – keitimasis nedidelėmis dovanėlėmis. Nors daugeliui tai gali atrodyti kaip papildomas galvos skausmas, šią tradiciją galima paversti paprastu ir smagiu žaidimu. Jeigu kolektyvas nedidelis, sutarkite, kad į kalėdinį pasibuvimą kiekvienas atsineštų po 2–3 paprastas, tačiau gražiai įpakuotas dovanėles – tai gali būti saldainiai, kalėdinių skanėstų rinkinys ar bet kokia kita smulkmena. Žaidimas žaidžiamas ridenant kauliuką – kam iškrenta didžiausias skaičius, renkasi patraukliausią dovaną. Taip žaidžiama tiek ratų, kol ant stalo nebelieka dovanėlių ir tik tuomet visi tikrina, kokią dovaną išsitraukė. Kai kuriose įmonėse nauja populiari idėja yra pagrįsta vartojimo mažinimo iniciatyva, pavyzdžiui kolegos atsineša iš namų po vieną naują, nenaudotą ir nereikalingą daiktą, o pasibuvimo metu yra traukiami burtai, kas kam ką dovanoja – taip nereikalingi daiktai gali atrasti savo vietą ir nudžiuginti kitus. Taip pat galima dovanoti dovanas įkvėptas ekologijos idėja, kai dovana yra supakuota ar padaryta naudojant priemones, kurios yra be plastiko ir nekenkia gamtai (pvz.: namuose gamintas desertas, maisto pakuotės be plastiko ir pan.).

(„AdDrama“ kūrybinis sprendimas)

Nesvarbu, kokį šventimo būdą pasirinksite, atsiminkite, kad kūrybiškas požiūris net ir labiausiai pabodusias veiklas gali paversti įdomiomis ir komandą vienijančiomis tradicijomis.

Gražių švenčių visai Jūsų komandai!

Užsakymo nr.: PT_83104309