Toliau suminėti konkretūs prioritetai, kurie, remiantis ekspertų prognozėmis, turės daugiausia įtakos mūsų sprendimams, kai kitąmet planuosime atostogas.

Atostogos su gyvūnais augintiniais

Ar gali būti, kad gyvūnams augintiniams turistai ima skirti tiek pat dėmesio kiek ir vaikams? Svetainės Booking.com leidėjai kaip tik taip ir mano.

Remiantis viešbučių rezervavimo platformos duomenimis, peršasi išvada, kad 42 proc. gyvūnų savininkų iš įvairių pasaulio šalių vietą atostogoms rinksis atsižvelgdami į tai, ar joje galima apsistoti su gyvūnais augintiniais. Spėjama, kad beveik pusė šiai grupei priklausančių piliečių sutiks mokėti daugiau, jei bus tikri, kad konkrečioje vietoje vyrauja tolerantiškas požiūris gyvūnų atžvilgiu.

Pagarba vietos gyventojams

Šiais metais iš pagarbos Australijos anangų genties atstovams buvo uždrausta lipti į Uluru uolą.

„Turistų pagarba vietos gentims dar niekada nebuvo taip sureikšminta kaip dabar“, – teigia turizmo organizacijos „The Travel Corporation“ darbuotojas.

Kitąmet bus pasiūlyta keletas kelionių, per kurias turistai galės susipažinti su vietinių aborigenų genčių istorija ir kultūra. Dėmesio turėtų sulaukti septynių dienų trukmės kelionė į Tasmaniją – aborigenams šventą žemę.

Draugystės mėnuo

Draugystės mėnuo – tai išvyka po vestuvių. Tik, kitaip nei medaus mėnesio atveju, atostogauti sutuoktiniai vyksta ne dviese, o pasikvietę draugų.

Dėmesys genealogijai

Vis daugiau žmonių, siekdami priartėti prie savo giminės šaknų, keliauti leidžiasi į tas vietas, prie kurių buvo prisilietę jų protėviai.

Tarkim, kitąmet bus minimas 400-asis laivo „Mayflower“ jubiliejus. Būtent šiuo laivu iš Plimuto (Anglijoje) į Masačusetsą (JAV) kitados buvo plukdomi piligrimai. Šiandien daugiau nei 30 mln. amerikiečių yra pamėginę atsukti laiką atgal – leistis į kruizą 30 įgulos narių plukdomi laivu, galinčiu priimti 102 keleivius.

Mikroskopinės atostogos

Šiais laikais iš tiesų paprasta palaikyti nuolatinį ryšį su kitais, tad galima sau leisti gana dažnai trumpam kur nors išvykti. Trumpos kelių dienų atostogos suteikia galimybę pailsėti nuo rutinos ir pasisemti įspūdžių, o galimybė tuo pat metu atsakinėti į el. laiškus padeda neatitrūkti nuo aktualijų.

Taip pat pastebima tendencija keliomis poilsio dienomis pratęsti komandiruotę.

Akistata su laukine gamta

Atostoginiai – ribota pinigų suma, ir turistai tiesiog privalo į tai atsižvelgti, todėl, kaip teigia prabangių kelionių agentūrų darbuotojai, vis populiaresnės tampa išvykos, siūlančios akistatą su laukine gamta. Tokias keliones besirenkantys turistai per ganėtinai trumpą laiką sugeba pamatyti neįtikėtinai daug kvapą gniaužiančių vaizdų.

Atostogos

Kelionės traukiniu

Tolydžio populiarėja kelionės traukiniu. Taip veikiausiai yra todėl, kad žmonėms rūpi, kaip sumažinti į orą išmetamo anglies dioksido kiekį, be to, ryškėja noras pasimėgauti lėtu keliavimu.

Mažai žinomų objektų trauka

Ryškėja tendencija keliauti ne populiariausiais, o atvirkščiai – neištirtais, naujais maršrutais, aplankant mažai žinomus objektus – ne tokius kaip Venecija, Dubrovnikas ar Maču Pikču.

Keliavimas ne piko sezonu

Ši tendencija ryškėja dėl panašių priežasčių kaip ir mažai kam žinomų vietovių pasirinkimas. Verta žinoti, kad net prie populiariausių turistų traukos objektų plūstantys keliautojų srautai kartkartėmis aprimsta.

„Jokia paslaptis, kad keliaujant ne piko sezonu pavyksta sutaupyti ir išvengti turistų srautų. Dar viena priežastis, kodėl žmonės vis aktyviau domisi tokiomis kelionėmis, yra ta, kad ne piko sezonu siūloma tam tikrų nuolaidų ir papildomų pramogų“, – sako kelionių organizavimo agentūros „Sunvil Latin America“ vadovas Lloydas Boutcheris.

Atostogos

Kelių kartų atostogos

Intensyvėjant gyvenimo tempui darosi vis sunkiau susitikti su artimaisiais. Norėdami patenkinti bendravimo poreikį, nemažai žmonių atostogauti vyksta su visa šeima – tėvais, vaikais ir anūkais.

Asmeninių permainų lūkestis

Keliavimas vis dažniau siejamas su ypatinga patirtimi, kuri pakeistų buvusias pažiūras ir nuostatas. Tai gali būti bendravimas su vietos gyventojais, naujų įgūdžių įsisavinimas ar pan.

Unikalios patirties troškimas

Žmones vis labiau domina specialiai sudaryti, asmeninius jų poreikius atitinkantys, o ne standartiniai maršrutai. Tokių kelionių paklausa kiekvienais metais auga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)