Šiuose Lietuvos miestų rinkimuose balsuota per 40 tūkst. kartų, balsavime buvo galima rinktis iš 44 miestų (išskyrus dešimtį didžiųjų Lietuvos miestų, kurių gražiausias eglutes išrinkome atskirai čia).

Skelbiame mieliausios mažesniųjų Lietuvos miestų eglutės rinkimų nugalėtojas, o visų miestų rezultatus galite pamatyti čia.

1 vieta – Anykščiai

Nors skaitytojų simpatijų sulaukė daugybė eglučių, mieliausia išrinkta Anykščių eglė, surinkusi 11 proc. balsų. Šiemet Anykščiai visus nustebino originalia ir iki šiol Lietuvoje nebandyta eglutės puošimo idėja – savo miesto eglę savivaldybė nusprendė pastatyti viduryje Šventosios upės, ant specialios platformos vandenyje.
Anykščių eglė (Jovitos Uzdraitės nuotr.)

2 vieta – Rokiškis
Antrą vietą užėmė 9 proc. balsų surinkęs Rokiškis, šiemet po kelerių metų pertraukos rokiškėnus pradžiuginęs ne dirbtine, o gyva eglute.
Kalėdų eglutės įžiebimas Rokiškyje

3–4 vietas dalinasi Širvintos ir Jurbarkas
Trečią vietą dalinasi po 8 proc. surinkę Širvintos ir Jurbarkas. Šiemet Širvintose sužibo elegantiška balta eglutė su raudonais žaisliukais.
Širvintų kalėdinė eglė

O štai Jurbarke eglutė virto į magiško grožio smėlio laikrodį: iškelta ant plieninio stiebo į daugiau nei 10 metrų aukštį, ji skaičiuoja paskutines šių metų valandas. Sidabriškas „lietus“ karkaso viduje panašus į krentančias laiko smiltis. Įdomu ir tai, kad savivaldybei ši eglutė kainavo vos 80 eurų. Tiek reikėjo sumokėti už Danijoje perkamą sidabrinę eglutę, o pati puošyba šiemet savivaldybei nekainavo nieko.
Jurbarko eglė

58 vietomis dalijasi Akmenė, Kretinga, Raseiniai, Šilutė

Dalis eglučių surinko po 5 proc. balsų – Akmenės, Kretingos, Raseinių, Šilutės.

910 vietomis dalijasi Joniškio ir Pasvalio eglutės

Po 4 proc. balsų surinko Joniškio ir Pasvalio eglutės.

Pernai metais gražiausia eglute DELFI skaitytojai išrinko Širvintų eglę, kuriai skyrė 19 proc. balsų. Antrąją vieta tąkart pelnė Jurbarko eglė, už kurią balsavo 11 proc. balsavusių. Trečią ir ketvirtą vietas dalijosi Tauragės ir Kretingos Kalėdų eglutės, už kurias balsavo po 8 proc. balsavusių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)