Internetinės rinkodaros paslaugas teikiančios įmonės „Vertikali medija“ rinkodaros vadovė Indrė Švetkauskienė išanalizavusi internetinės automobilių parduotuvės Autogidas.lt portalo duomenis, atskleidžia, kad ir toliau pirmaujančių pozicijų Lietuvos rinkoje neužleidžia „Volkswagen“ grupės automobiliai.

„Tautos automobiliais tituluojami du „Volkswagen“ automobilių modeliai – „Passat“ ir „Golf“. Jie ir toliau karaliauja perkamiausių automobilių viršūnėje. „Volkswagen Passat“ automobiliai vertinami dėl savo praktiškumo, erdvaus salono ir bagažinės, taip pat dėl pakankamai geros garso izoliacijos. „Volkswagen Golf“ paklausus dėl geros kainos ir kokybės santykio. Tai ekonomiški ir žema eksploatacijos kaina pasižymintys automobiliai. „Volkswagen Golf“ automobiliai – manevringi, todėl juos vairuoti yra smagu“, – aiškina I. Švetkauskienė.

Naujas BMW X5

Ji priduria, kad lietuviai ypatingai mėgsta „BMW“ markės 3-ios ir 5-os serijos automobilius, kurie šiais metais pagal populiarumą Lietuvoje užima antrąją vietą.

Ne ką mažiau nuo jų atsilieka ir 2-3 vietas su „BMW“ dalinasi „Audi“ automobiliai, konkrečiai – „Audi A6“ modelis.

„Audi A6“ automobiliai taip pat tvirtai įsitvirtinę populiariausių automobilių penketuke. Sportiškumu šios markės automobiliai nenusileidžia „BMW“, taip pat yra vertinami dėl savo patogumo, erdvumo ir kokybiško interjero“, – sako I. Švetkauskienė.

Penketuko 4-5 vietas dalijasi „Opel“ ir „Toyota“ modelių automobiliai. „Mažesnius šių automobilių modelius renkasi moterys, pradedantieji vairuotojai. Jie yra pakankamai manevringi ir patogūs miesto keliuose. Didesnius modelius perka jaunos šeimos su mažais vaikais“, – pasakoja I. Švetkauskienė.

"Audi A6 Allroad Quattro"

Dovana sau arba šeimai

„Mokilizingas“ komercijos vadovas Vaidotas Rimeikis sako, kad naujo automobilio įsigijimas švenčių proga – gana dažnas atvejis. Pasak įmonės atstovo, jų darbo praktikoje pasitaiko tokių atvejų, kai automobilis tampa Kalėdų ar Naujųjų metų dovana visai šeimai.

„Kadangi klientai neprivalo atskleisti mums visų automobilio įsigijimo detalių, ne visada pavyksta sužinoti kam jie perka transporto priemonę – sau ar dovanai. Tačiau, būna, kad klientai pasisako norintys nustebinti artimą žmogų. Prisimenu, kai vyras ėmė paskolą, nes norėjo savo žmonai, ką tik pagimdžiusiai sūnų, padovanoti automobilį“, – pasakoja V. Rimeikis.

Tačiau, pasak I. Švetkauskienės, naujo automobilio įsigijimas neturėtų būti spontaniškas, verčiau – apgalvotas ir suplanuotas sprendimas.

 Andriaus Ufarto iliustracijos

„Pastebime, kad Autogidas.lt vartotojai išsisaugo automobilių skelbimus savo paskyrose, vėliau vykdo rinkos apžvalgą ir tik po kurio laiko, apsvarstę įvairias galimybes, įsigyja automobilį. Dažnai tai ir būna gerai apsvarstytas bei planuotas, o ne spontaniškas sprendimas. Vidutiniškai Autogidas.lt vartotojai už naudotą transporto priemonę linkę išleisti apie 4000 eurų, tačiau paklausiausi išlieka automobiliai iki 2000 eurų“, – sako specialistė.

Kad automobilio pirkimas turi būti gerai apgalvotas sprendimas sutinka ir V. Rimeikis. Anot jo, didelei daliai žmonių nauja transporto priemonė – nemaža investicija, tad dažnas lietuvis tokiam pirkiniui renkasi paskolą.

„Maždaug kas penktas klientas į mus kreipiasi dėl paskolos automobiliui, o vidutiniškai jo įsigijimui skiria apie 5000 eurų. Tai puiki galimybė nusipirkti automobilį iškart, neturint visos jo įsigijimui reikiamos sumos arba prie esamų santaupų pasiskolinus papildomai galima įsigyti ir naują automobilį. Tačiau norint, kad naujas automobilis netaptų našta, prieš įsigyjant jį išsimokėtinai, patariame įsivertinti savo finansines galimybes. Tik tada reikėtų kreiptis į paskolas teikiančius profesionalus“, – pataria „Mokilizingas“ komercijos vadovas.

Užsakymo nr.: PT_83095887