Stevenas Tyleris nusprendė paatvirauti apie savo nelengvą kovą su priklausomybe nuo narkotikų ir galiausiai pasiektą rezultatą.
Naujame interviu žurnalui „Haute Living“ 71-erių metų amžiaus „Aerosmith“ vokalistas papasakojo apie grupės klestėjimo laikus XX a. devintajame dešimtmetyje ir su šlove susijusius konfliktus, rašo people.com.

S. Tyleris paminėjo 1988 m. įvykusį persilaužimą, kai artimiausi žmonės pradėjo raginti kreiptis pagalbos dėl narkotikų vartojimo.

„1988-aisiais grupės vadybininkai ir nariai prispaudė mane prie sienos. Jie manė, kad jeigu dainininkas nebus apsvaigęs nuo jokių medžiagų, visos „Aerosmith“ problemos išsispręs, – žurnalui sakė jis. – Sėkmingai įveikiau priklausomybę nuo narkotikų, tačiau prireikė nemažai metų, kol pagaliau jiems atleidau už tai, jog mane išsiuntė į priklausomybės ligų įstaigą, o patys išvyko atostogauti. Užtat dabar esu jiems labai dėkingas.“

Steven Tyler and Liv Tyler

Įkvėptas 1989 m. „Aerosmith“ hito „Janie’s Got a Gun“, S. Tyleris nusprendė įsteigti labdaros fondą tvirkintoms ir neprižiūrėtoms mergaitėms.

2015 m. muzikantas paskelbė apie fondą „Janie’s Fund“ – vieną iš savo būdų padėti kitiems. 2017 m. labdaros fondas atidarė moterų prieglaudą netoli Atlantos, pavadintą „Janie’s House“.

„Pradėjau galvoti, kad gal būtų visai šaunu įsteigti Janie fondą. Taigi, vietoje ginklo („Janie’s Got a Gun“ – „Janie turi ginklą“), dabar Janie turi fondą ir prieglaudą „Janie’s House“, – aiškino rokeris. – Tai buvo sena svajonė, o po 20-ies metų susitikau su keliais organizacijos „Youth Villages“ darbuotojais, ir pradėjome bendradarbiauti. Tuometinis grupės vadybininkas mane su jais supažindino.“

S. Tyleris anksčiau yra sakęs „PEOPLE“, kad labdaringa veikla visada buvo jo tikslas, tačiau kilnius planus kuriam laikui buvo sugriovęs narkotikų liūnas.

„Manau, kad gimiau padėti kitiems, – tvirtino dainininkas. – Bet atėjo devintasis dešimtmetis, ir žalingi įpročiai parklupdė mane ant kelių.“ Šį laikotarpį atlikėjas pavadino „siaubingu“. Be to, tuo metu nebuvo gerų priklausomybės ligų gydymo įstaigų, todėl „narkotikai tiesiog šienavo žmones“. Roko grupės narių Joe Perry, Brado Whitfordo, Joey Kramerio ir Tomo Hamiltono parama padėjo ištverti šį sunkų etapą.

„Gyvenime turėjau nemažai situacijų, kurių nebegalėjau suvaldyti. Turiu omenyje ir priklausomybę nuo narkotikų, ir santuokos problemas. Likusieji „Aerosmith“ nariai taip pat nėra šventieji, tačiau drauge įveikėme visus sunkumus ir tebekoncertuojame. Pildosi mano viso gyvenimo svajonės. Esu nepaprastai už tai dėkingas“, – pasakojo S. Tyleris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)