Skirtingos žiniasklaidos priemonės anksčiau skelbė, jog trys užpuolikai įėjo į pastatą ir ėmė šaudyti, visi jie buvo nukauti. Vėliau agentūra „Maskva“ šią žinią paneigė. FSB patvirtino, kad užpuolikas buvo vienas.

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad šaudynių metu žuvo vienas FSB pareigūnas, bei buvo sužeisti penki asmenys.

Portalas interfax.ru, cituodamas Sveikatos apsaugos ministeriją praneša, kad incidento metu buvo sunkiai sužeisti du FSB pareigūnai.

Anot „Interfax“ korespondento, iš Lubiankos aikštės, kur ir įsikūrusi FSB būstinė, evakuojami žmonės. Policininkai prašo praeivius palikti aikštę dėl jų pačių saugumo.

Lubiankos aikštėje budi didelės policijos pajėgos, taip pat daugybė greitosios pagalbos automobilių.


Uždaryta Lubiankos metro stotis, nutrauktas transporto eismas aplinkinėmis gatvėmis.

Pasak Kremliaus atstovo Dmitrijaus Peskovo, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas informuotas apie šį incidentą.

Agentūra „Maskva“ anksčiau pranešė, kad susišaudymo metu žuvo du žmonės – vienas FSO pareigūnas bei vienas iš šaulių.

Anksčiau pasirodė pranešimų, kad vyras gali būti užsibarikadavęs pastate. Struktūros šių pranešimų kol kas nepatvirtino.

RBK, cituodamas šaltinį iš Vidaus reikalų ministerijos Maskvos skyriaus, praneša, kad susišaudymas įvyko Vorovskio gatvėje. Neatpažintas asmuo ėmė šaudyti iš Kalašnikovo automato. Preliminariais duomenimis, žuvo vienas žmogus. Susišaudymas įvyko automobilių stovėjimo aikštelėje.

Leidinio „Baza“ duomenimis, sužeisti du teisėsaugos pareigūnai. Mieste įvestas planas „Sirena“.

„Telegram“ naujienų kanalas praneša, kad susišaudymas tęsiasi, vyriškis „atidengė ugnį į taikinį“. Jis užsibarikadavo pastate. Kanalo duomenimis, iš viso buvo trys užpuolikai.

„Buvo girdėti šaudymas ir riksmai, žmones iš gatvės suvarė į pastatus“, – leidiniui „Padjom“ pasakojo vienas iš liudininkų. Iš Liubiankos pusės einančių žmonių „teisėsaugos pareigūnai prašo apsisukti“ ir eiti kitu keliu.


Netoli FSB buvęs RBK šaltinis pranešė, kad šaudymas prasidėjo specialiosios tarnybos priimamajame.

Rusijos sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per incidentą nukentėjo mažiausiai du FSB darbuotojai.

„Du FSB darbuotojai patyrė itin sunkių sužalojimų“, – sakė ministerijos atstovas.

Rusijos tyrimų komiteto atstovė Svetlana Petrenko agentūrai „Interfax“ sakė, kad pradėta byla dėl pasikėsinimo į teisėsaugos organų darbuotojo gyvybę.

Incidentas įvyko prieš Saugumo tarnybos dieną, minimą gruodžio 20-ąją. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tuo metu dalyvavo Kremliuje vykstančiame koncerte, surengtame šios šventės proga.