„Aš tik galiu pasakyti viena – jei ne dabartinis ministras ir ne pakeitimas valdybos („Lietuvos pašte“ – ELTA), šiandien būtų privatizuoti ir Kauno, ir Klaipėdos paštai. Tik pakeitus valdybą („Lietuvos pašto“ – ELTA), ji sugebėjo pakeisti sprendimą, nes niekas kitas pakeisti jo negalėjo, dėl paštų privatizavimo. Šiuo atveju aš labai dėkingas ministrui (J. Narkevičiui – ELTA), kad jis spėjo tuos sprendimus padaryti“, – teigė jis.

„Ir aš manau, kad tas puolimas, kuris susijęs su dabartiniu ministru, yra susijęs su tais sprendimais“, – pridūrė LVŽS pirmininkas.

Anot R. Karbauskio, buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis buvo abejingas problemoms Žvyrkelių asfaltavimo programoje.

„Šiandien gavau atsakymą iš Kelių valdybos direktoriaus. Buvęs ministras (Rokas Masiulis – ELTA) apie Žvyrkelių asfaltavimo programą duodavo klausimą vienąsyk į ketvirtį. Tai ne mano žodžiai, čia citata. (...) Dabartinis ministras šitą klausimą duoda kas savaitę. Tai yra atsakymas į tai, kas ką darė ir kam kas yra svarbu. Ta betvarkė, tas vėlavimas, kuris yra kelių Žvyrkelių asfaltavimo programoje ir daugelyje kitų dalykų, yra tiesiog abejingumas. Buvęs ministras buvo visiškai abejingas šitoms problemoms“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė jis.

ELTA primena, kad Seimo „valstiečių“ frakcija ketvirtadienį į posėdį pasikvietusi Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) vadovą Vitalijų Andrejevą piktinosi, kad situacija dėl žvyrkelių asfaltavimo blogėja, esą nepanaudojamos lėšos ir atleidžiami darbuotojai. Tuo metu V. Andrejevas teigė, kad situacija pastaruoju metu gerėja.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos duomenimis, šių metų trečią ketvirtį Kelių priežiūros ir plėtros programai iš valstybės biudžeto skirta 385,3 mln. eurų, tačiau iš jų nepanaudota 133,8 mln. eurų. Papildomos lėšos kelių kokybės gerinimui ir plėtros finansavimui trečią ketvirtį skirtos ir iš Europos Sąjungos struktūrinės programos 2014–2020 metams. Iš viso asignavimai sudarė 26,4 mln. eurų, iš kurių nepanaudota 12,1 mln. eurų.

Gruodžio 11 dieną, per pirmąjį posėdį, naujoji valstybės valdomo „Lietuvos pašto“ valdyba nutarė stabdyti įmonės veiklai nebenaudojamų centrinių pašto pastatų pardavimo procesą.

Nuspręsta laikinai sustabdyti Kauno miesto centrinio pašto pastatų komplekso, esančio Laisvės alėjoje, ir Klaipėdos miesto centrinio pašto pastatų komplekso, esančio Liepų gatvėje, pardavimo procedūras ir atšaukti šiuo metu vykdomus šių nekilnojamojo turto objektų aukcionus, kol bus gautos Tarpinstitucinės darbo grupės išvados dėl šių pastatų, pranešė „Lietuvos pašto“ Korporatyvinių reikalų departamento vadovė Vaida Budrienė.