„Finansavimas nenukentės ir objektai. Yra labai paspartintas projektų ir viešųjų pirkimų procesas. Pagal šios dienos duomenis, jau viršija 6 mln. eurų poreikį. Kalbant apie kitus metus, esame pasiruošę dar beveik 90 mln. eurų atlikti papildomų darbų. Dėl šio skaičiaus bus deramasi ir su Finansų ministerija. Savivaldybėms didėja skaičius lėšų, didėja ir kitiems keliams. (...) manau, kad operatyviai organizuojamas pasiruošiamasis darbas užtikrins, kad darbai judės greitu tempu į priekį“, – Vyriausybės valandoje Seime sakė J. Narkevičius.

Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) antradienį pranešė stabdanti viešųjų pirkimų procedūras už maždaug 40 mln. eurų ir neinicijuoja naujų pirkimų 2020 metams. Kelių direkcijos teigimu, dėl visų 2020 metams užšaldytų lėšų, preliminariais skaičiavimais, Lietuvoje kitais metais bus išasfaltuota apie 230 km žvyrkelių mažiau nei planuota.

Anksčiau buvo planuota, kad 2020 m. Kelių direkcijos biudžetas bus 347,1 mln. eurų. Tačiau 2019 m. gruodžio 16 d. paaiškėjo, kad skirta suma sumažinta 138,7 mln. eurų, užšaldant dalį lėšų. Šuo metu turimais duomenimis, 2020 m. Kelių direkcijos biudžetas – 306,5 mln. eurų.