Be maitinimo, kainavo ir kiekviena diena – 0,72 Eur mokestis visoms šeimoms ir 0,29 Eur mokestis socialiai remtinoms šeimoms už kiekvieną mėnesio dieną. Nuo sausio ir už bendrąsias paslaugas teks mokėti daugiau.

Vilniaus miesto savivaldybės mero patarėja Edita Tamošiūnaitė teigia, kad kainas teko kelti ir dėl geresnių, esą ekologiškų produktų darželiuose, ir dėl bendro kainų kilimo.

Maitinimo mokestis darželinukams pakilo nuo 2,07, iki 2,50 Eur, o lankantiems lopšelį – nuo 1,81, iki 2,20 Eur.

Nustatytas didesnis mokestis ir už ugdymą: nuo 0,72, iki 1 Eur, o socialiai remtinoms šeimoms – nuo 0,29, iki 0,50 Eur.

Pastarąjį kartą, E. Tamošiūnaitės teigimu, kainos buvo nustatytos kone prieš dešimtmetį – 2010 metais, o 2014-aisiais esą tik buvo perskaičiuotos į eurus. „Kainos nekito nuo 2010-ųjų metų, o žinia, kad perkame ekologiškus produktus, įdiegėme sveikuolišką maitinimą ikimokyklinio ugdymo įstaigose. Per šiuos devynerius metus maisto produktai pabrango, juo labiau – ekologiški, todėl – dar brangesni. Daug diskutavome su ikimokyklinių įstaigų vadovų asociacija, įvertinome kainą ir kėlėme minimaliai, iki 20 procentų“, – teigė E. Tamošiūnaitė.

Ji skaičiavo, kad vieną vaiką auginantiems tėvams per mėnesį išlaidos turėtų pabrangti apie dešimt ar daugiau eurų.

„Kiekviena ikimokyklinė įstaiga privalo savo bendruomenes informuoti, – į klausimą, kaip į kainų šuolį reagavo mažamečių tėvai, atsakė E. Tamošiūnaitė. – Esame parengę rekomendacijas, kad supažindintų tėvelius, nes sprendimą Taryba priėmė lapkričio 18 dieną, todėl visos bendruomenės turi supažindinti savo narius, tėvelius su pakitusiu, šiek tiek didesniu pokyčiu.“

Jos teigimu, darželiai per šį laiką gerokai patobulėjo, todėl tėvai neturėtų piktintis ir pabrangusia bendrojo ugdymo kaina. „Ugdymo mokestis buvo litas, konvertavome į eurus, buvo 0,72 Eur, o dabar suapvalinome tą sumą. Bet ir administravimo prasme, ir ikimokyklinės įstaigos įsigyja daug įvairiausios edukologijos, ugdymo priemonių, sensorinius kambarius įrengia“, – pokyčius vardijo E. Tamošiūnaitė ir pridūrė, kad pats gyvenimas kartais priverčia koreguoti kainas.