Noriu pasidalinti savo asmenine patirtimi, kad netgi ir gavęs prieš tai pinigus, gali netekti išsiųsto daikto, o vėliau ir pinigų.

Nusikalstama schema – asmuo, siekiantis užvaldyti svetimą turtą, susiranda internetiniuose skelbimuose asmenį, kuris parduoda daiktą ir asmenį, kuris nori įsigyti kažkokį daiktą už panašią sumą. Nusikaltimą darantis asmuo susisiekia su asmeniu, kuris (pavyzdžiui, už 60 Eur parduoda stiprintuvą), paprašo atsiųsti banko sąskaitą bei vardą ir pavardę pinigų pervedimui motyvuodamas, kad nori iš jo jį įsigyti. Pardavėjas tą ir padaro. Tada jis susisiekia su ankščiau identifikuotu asmeniu, kuris nori pirkti (pvz., autodetales) ir suderina, kad jam jas galėtų parduoti už 60 Eur, nors realiai jis autodetalių net neturi ir nesiruošia realiai pardavinėti. Sutaria, kad kai tik gaus pinigus, išsiųs autodetales. Tada nusikaltimą darantis asmuo nusiunčia parduodančio už 60 Eur stiprintuvą žmogaus sąskaitą bei vardą ir pavardę asmeniui, kuris perką autodetales už 60 Eur, kad pervestu pinigus. Autodetales perkantis žmogus perveda 60 Eur į parduodančio stiprintuvą banko sąskaitą. Asmuo, parduodantis stiprintuvą, gavęs pinigus už stiprintuvą išsiunčia nusikaltimą darančiam asmeniui parduotą daiktą, nes pinigus jis gavo. Nusikaltėlis pasiimą daiktą iš terminalo ir dingsta.

Vėliau asmuo, pardavęs stiprintuvą, sulaukia skambučio iš policijos tyrėjo, kad parašytas pareiškimas, jog jis gavo 60 Eur, tačiau neišsiuntė pažadėtų autodetalių. Ir galų gale po tyrimo tenka grąžinti asmeniui tuos 60 Eur. O asmuo, pardavęs stiprintuvą, lieka ir be pinigų, ir be stiprintuvo.