Premjero Sauliaus Skvernelio patarėjas Arnoldas Pikžirnis atkreipė dėmesį, kad pagal įstatymą dėl sandorių patikros į komisiją gali kreiptis tik prezidentas, Vyriausybė ir Valstybės saugumo departamentas, taip pat, gavusi naujos informacijos, inicijuoti patikrą galia pati komisija.

„Vertiname dalies Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narių (NSGK) narių išreikštą rūpestį, bet privalome atkreipti dėmesį, kad siūlant ir priimant tokius įpareigojančius sprendimus derėtų laikytis egzistuojančios teisinės bazės“, – BNS trečiadienį sakė A. Pikžirnis.

„Šiandieninė teisinė bazė neleidžiat NSGK įpareigoti komisijos atlikti sandorių patikros“, – pridūrė jis.

Seimo narys Laurynas Kasčiūnas trečiadienį pranešė, kad penkiais balsais už ir keturiems susilaikius, Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas nusprendė kreiptis į nacionaliniam saugumui svarbių objektų vertinimo komisiją, kad būtų dar kartą įvertintas laimėjusio rangovo atitikimas nacionaliniam saugumui.

„Alvora“ kartu su partnere „Šiaulių dujotiekių statyba“ laimėjo konkursą už beveik 90 mln. eurų statyti dujotiekį į Lenkiją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)