Primenu, kad praėjusiais metais buvau parengusi panašią vietų apžvalgą, ją galite rasti čia:

O šiais metais noriu išskirti kitas unikalias ir jūsų dėmesio vertas vietas. Skanių, malonių atradimų.

Moss restoranas

Tai neabejotinai yra vienas geriausių mano šių metų atradimų ar net bendrai metų atsiradimas, nes šis pusryčių ir priešpiečių restoranas dar neskaičiuoja metų darbo atgimusiame stoties rajono name, bet ištikimų lankytojų jau turi ne vieną. Pasidžiaugti reikia ir tuo, kad restoranas įsikūrė name, kuris prieš kelis metus dar buvo panašus į vaiduoklių, o dabar yra tikras senamiesčio/stoties rajonų sankirtos pažiba.

Moss

Šiame restorane aš organizavau bendrą pietų pertrauką, kada kartu su manimi pietavo tarpusavyje nepažįstami žmonės. Malonių pokalbių netrūko, bet pats tikriausias malonumas šioje vietoje – maistas, kuris ne tik nuotraukose atrodo idealiai, o tiesiog toks yra. Norite puikiai papietauti, gauti restorano degustacinio meniu vertų patiekalų ir dar nesumokėti kosmoso? Jau žinote, kur tą galite padaryti.

Pusryčių ir pietų restoranas „Moss cafe“ dirba adresu Pylimo g. 47, Vilnius. Jų darbo laikas šiokiadieniais 8:00 – 16:00 val., savaitgaliais 10:00 – 18:00 val.
Facebook paskyra: https://www.facebook.com/mossvilnius/

Holigans

Dar viena prieš šventes labai tinkama vieta iš vegetarų bei veganų pasaulio, nes pasirinkti lengvesnius pietus ar tiesiog paįvairinti mitybą restorane ir smaližainėje „Holigans“ tikrai pavyks. Po klajonių Vilniaus stoties rajone dabar jie lankytojų laukia erdvesnėje vietoje Ogmios mieste, tad jeigu dar neturite dovanų, tai čia bus papildoma motyvacija apsilankyti.

Man patinka, kad pas „Holigans“ nerasite alkoholio ir gėrimų su kofeinu. Visa tai yra pakeičiama į gaiviuosius natūralius gėrimus bei natūraliu būdu pagamintą kavą be kofeino (kofeinas išplaunamas, naudojant ne chemines medžiagas, o vandenį ir šis procesas trunka daugiau nei 10 valandų), tad ar nebūtų įdomu išgerti puodelio tokios kavos su seniai matyta drauge?

Holigans

Atvykus į šią vietą, nenustebkite atsidūrę tarsi dvejose skirtingose maitinimo vietose, nes čia erdvė yra padalinta į dvi dalis – restoraną bei smaližainę. Pastarojoje yra siūloma daugiau nei 60 rūšių tortai, iš kurių veganiškų ar be glitimo, cukraus tortų asortimentas yra didžiausias Lietuvoje.

Restoranas ir smaližainė „Holigans“ dirba adresu Verkių g. 29, Ogmios miestas. Jų darbo laikas: pirmadieniais – ketvirtadieniais 12:00 – 20:00 val., penktadieniais – šeštadieniais 12:00 – 21:00 val., o sekmadieniais 12:30 – 18:00 val. Jų Facebook: https://www.facebook.com/RestoranasHoligans/

Sraigė, Vynas ir Vanduo bei Greita Sraigė

Labai džiaugiuosi, kad dar vasarą atradau Halės turgų Vilniuje, o su juo ir puikių pietų pertraukos vietų. Viena iš jų iškart patraukė mano dėmesį - smagiu pavadinimu, jaukiu interjeru ir Prancūzijos virtuvės paslaptis atskleidžiančiu maistu garsėjanti „Sraigė, Vynas ir Varlė“.

Sraigė, Vynas ir Varlė

Įdomybių apie šią vietą tikrai netrūksta, nuo interjero iki patiekalų ir jų serviravimo, bet pradėkime nuo pavadinimo, kuris suintriguoja, jog čia galėsite pabandyti sraigių, varlių su taure vyno. Taip ir yra, kavinukė į Vilnių atvežė Prancūzijos virtuvės pasididžiavimus, taip pat čia veikia gurmaniškų produktų parduotuvėlė. Interjere dominuoja spalvos: nuo pagalvėlių, stalų iki be galo gražių lėkščių, iš kurių valgyti ir maistą fotografuoti tampa tikras malonumas.

Greita Sraigė

O štai sesę „Greita Sraigė“ pasiekti nebus taip lengva kaip Halės turgų, bet iškart pasakysiu, kad labai verta nuvažiuoti iki Dvarčionių ir ten ramiai pabūti tikra Sraige: ilgam prisėsti prie stalo ir kalbėtis, po kąsnelį ragaujant dar neatrastus patiekalus.

„Sraigė, Vynas ir Varlė“ dirba adresu Pylimo g. 58, Vilnius (Halės turgus). Jų darbo laikas antradieniais – ketvirtadieniais 9:00 – 16:00 val., penktadieniais – šeštadieniais 9:00 – 20:00 val., o sekmadienį 9:00 – 15:00 val. Facebook profilis: https://www.facebook.com/sraige.lt

„Greita sraigė“ dirba adresu Keramikų g. 2, Vilnius. Jų darbo laikas šiokiadieniais 10:00 – 22:00 val., šeštadieniais 11:00 – 23:00 val., sekmadieniais 11:00 – 22:00 val.
Facebook profilis: https://www.facebook.com/greitasraige.lt/

Druska Miltai Vanduo Kepykla

Apie šią vietą jau buvau girdėjusi vieną labai aiškią legendą – jų bandelės su cinamonu yra dieviškos. Ir čia yra ne tik stebuklingas rinkodaros ėjimas, kada užtenka tik vienos pozityvios legendos ir pas tave atsiranda lankytojų eilės, bet ir labai skani realybė. Tai yra pačios skaniausios cinamoninės bandelės, kurias esu kada ragavusi.

Druska Miltai Vanduo Kepykla

Kepykloje yra labai rekomenduojama staliuko rezervacija, nors dalis lankytojų ateina į kepyklą tik nusipirkti produkcijos išsinešimui. Aktualu paminėti ir vieną puikų logistinį sprendimą – kepykla turi du įėjimus, tad per vieną plūsta norintys greitai apsipirkti, o per kitą į lauko terasą šiltuoju metų laiku išeina laimingi pavalgyti vietoje.

„Druska Miltai Vanduo“ dirba adresu Geležinkelio g. 3, Vilnius. Jų darbo laikas antradieniais – penktadieniais 9:00 – 15:00 val., savaitgaliais 9:00 – 17:00 val., pirmadieniais jie ilsisi. Facebook paskyra: https://www.facebook.com/dmvkepykla

Miesto laboratorija

Neįprastą laboratoriją – bendruomenės centrą „Miesto laboratorija“ atrasite gražiame Sapiegų parke, Antakalnyje. Šis centras yra įkurtas dėl natūralaus poreikio susitikti jaukioje vietoje, kuri skatintų kaimynų bendravimą, tad ar gali būti kas nors tinkamiau jūsų draugų kompanijos susitikimui?

Pagrindinė šio centro kūrimo idėja – tvarus vystymasis, kuris akivaizdžiai matosi visuose centro sprendimuose. Čia „auginamos“ ir pristatomos žaliosios iniciatyvos ir praktikos, kurias savo intensyviame gyvenime nesunkiai gali pritaikyti kiekvienas miesto gyventojas.

Miesto laboratorija

Centro ir pačios kavinės įranga, baldai ir kitas inventorius yra pirktas iš kitų žmonių ar net sulauktas dovanų. Dėl šios priežasties nenustebkite, jog jūsų kompanijai patiekalai jums bus pristatyti skirtingose lėkštėse, o gėrimai skirtinguose mieluose puodeliuose. Dar nepaminėjau, jog dauguma stalų laboratorijoje yra pagaminti iš senų nenaudojamų durų! Visos bendruomenės išteklių telkimas bei kavinės augimas šiuos žmones tiesiog veža ir tas puikiai atsispindi visame kame.

Bendruomenės edukacijos centras „Miesto laboratorija“ veikia adresu Antakalnio g. 17, Vilnius. Darbo laikas antradieniais – trečiadieniais 12:00 – 18:00 val., ketvirtadieniais-penktadieniais 12:00 – 21:00 val., o savaitgaliais 11:00 – 15:00 val.
Jų Facebook paskyra: https://www.facebook.com/miestolaboratorija/