„Po priėmimo miega visi labai ramiai. Vakar pavyko rekordinių balsų skaičiumi – 85 (priimti biudžetą. – ELTA), nes ankstesni biudžetai surinkdavo 84 Seimo narių balsus. Prieš biudžetą balsavo tik 48 Seimo nariai. Manau, kad tai rodo, jog stabiliai viskas tvarkomasi. Visa tai, ką bandė įpūsti mūsų opozicija, tą neramumą žmonėms, tam tikrą baimę dėl nestabilumo, visa tai subliūško. (...) Biudžetas yra vienas geriausių mūsų priimtų biudžetų“, – „Žinių radijo“ laidoje sakė R. Karbauskis.
„Valstiečių“ lyderio teigimu, ugniagesiai negalėtų vadinti biudžeto neištesėtų pažadų biudžetu.

„Suprantu, kas vadina netesėtų pažadų biudžetu – tai opozicija. Negalėtų (ugniagesiai taip vadinti. – ELTA), nes jei šnekėtume apie įsipareigojimus, kurie buvo duoti, ugniagesiams atlyginimai per keturis metus augo 42 proc. ir medikams, visiems kitiems įvykdyti įsipareigojimai pagal susitarimus. Negalima šnekėti, kad pažadėta ir nepadaryta – padaryta“, – laidoje sakė R. Karbauskis.

ELTA primena, kad Seimas antradienį galutinai pritarė kitų metų valstybės biudžetui.

Po priėmimo už kitų metų biudžeto projektą balsavo 85 parlamentarai, prieš – 48, susilaikė – 3. Seimo nariai prieš priimant biudžetą buvo pateikę 76 pasiūlymus.

Seimas nepritarė siūlymui skirti Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui (PAGD) prašomus papildomus 9 mln. eurų.