Dar visai neseniai valdžia rėžė sparną siekdama apmokestinti didžiuosius prekybos tinklus, tačiau vėliau šio mokesčio buvo atsisakyta.

Visgi, panašu, kad didžiosioms įmonėms stipriai džiaugtis nereikėtų, nes, kaip tikino R. Karbauskis, mokestis tikrai nebus pamirštas, o prie klausimo tikrai bus sugrįžta.

Tiesa, paklaustas, kodėl mokestis nebuvo priimtas ir gal tai yra tam tikra valdančiųjų derybinė pozicija su prekybos tinklais, politikas teigė į pastarąjį klausimą atsakyti negalintis.

„Nežinau, dabar negaliu atsakyti.

Paprasčiausiai buvo paimtas ekspertinis vertinimas, po to buvo visokie grasinimai ir t.t. Tai, manau, kad visų pirma dėl to pirmiausiai, jog reikia pasiruošti, viską apsvarstyti, kita vertus, lenkai tą mokestį įveda nuo ateinančių metų vidurio“, – kalbėjo jis ir sakė, kad į klausimą geriau atsakytų Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Valius Ąžuolas.

Pasiteiravus ir dėl jau priimto ir nuo liepos 1-osios įsigaliosiančio automobilių registracijos mokesčio, kuris būtų mokamas kaskart perregistruojant automobilį, R. Karbauskis sakė, kad kol kas šis įstatymo variantas yra galutinis ir artimiausiu metu keičiamas būti neturėtų.

„Kai žmonės supras, ką mes priėmėme, kada įsigilins patys, o ne iš gandų, supras, kad mes priėmėme labai minimalų variantą, kuris yra mažiausiai skaudus Lietuvos gyventojams. Tai, apie ką šnekama, kad tai turi būti kasmetinis mokestis ir t.t., tai tada žmones užgultų daug didesnė našta.

Opozicija šnekėjo apie tą mokestį dėl to, kad kuo blogesni mokesčiai arba didesni mokesčiai – tuo opozicijai yra geriau mušti valdžią. Šioje vietoje jie mušė, mušė, bet ne ką jie primušė.

Aš nemanau, kad šitais metais mes prie to grįšime. Europos Komisijai (EK) mes žinią nusiuntėme, įvedėme, bet jei mes ieškosime kito modelio, tai našta tik didės ir šito mes neketiname daryti tol, kol EK nepareikalaus, kad mokestis atitiktų tam tikrą dydį, o šiandien tokio reikalavimo nėra. Kol kas toks yra mūsų galutinis variantas“, – sakė jis.

DELFI primena, kad antradienį Seimas patvirtino 2020-ųjų valstybės ir savivaldybių biudžetą. Planuojama, kad didės pensijos, minimalus atlyginimas, vaiko pinigai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)