Opozicija į posėdį susirinko apsiginklavusi plakatais, jie savo darbo stalus padailino užrašais „Nelaužykit žodžio“. Taip primindami premjerui, Vyriausybei ir valdančiajai daugumai apie duotus pažadus. Šūksniais parlamentarai palydėjo ir daug diskusijų Seime ir visuomenėje sulaukusį automobilių taršos mokestį. Parlamentarams pradėjus net švilpti, prie mikrofono stojo valstietis Arvydas Nekrošius, kuris vardais ir pavardėmis vardijo „ramybės drumstėjus“.

Gabrielius Landsbergis

Seimas į plenarinį posėdį susirinko būtent tada, kai prie pat parlamento rūbų statutiniai pareigūnai fakelais bandė atkreipti dėmesį į per mažą jų srities finansavimą. Po piketo, Seimo posėdžių salės balkonas buvo visiškai užpildytas sprendimo dėl jų srities finansavimo laukiančiais pareigūnais.

Seimas balsavimu sprendė, ar skirti per 9 milijonus jų atlyginimų kėlimui. Už šį pasiūlymą balsavo 70 parlamentarų, tai sukėlė audringų pasisakymų bangą, buvo prašoma iš naujo perbalsuoti, parlamentarus ramino Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė. Įvykus antram balsavimui, paaiškėjo, kad už šį pasiūlymą palaikė jau tik 63 Seimo nariai, tad pasiūlymas buvo atmestas. Pareigūnai, kalbant vidaus reikalų ministrei Ritai Tamašunienei, demonstratyviai paliko Seimo salę.

Biudžeto projekto priėmimui vadovavusi R. Baškienė vis prašė politikų savo pasisakymuose neminėti kitų parlamentarų pavardžių. Tačiau šio pasiūlymas ir posėdžio laiko taupymas parlamentarams nebuvo priimtinas. Jie noriai naudojo savo teisę pasisakyti. Pagal darbotvarkės projektą Seimo posėdis vėlavo bent keletą valandų. Parlamentarai nuobodžiavo – tvarkė asmeninius ir darbinius reikalus, skaitė naujienų portalus, tarėsi su kolegomis.

Po ilgo laiko Seimo posėdžių salėje pasirodė ir premjeras Saulius Skvernelis. Jis, norėdamas pakomentuoti universitetų finansavimo klausimą, kalbėjo be eilės. Tai sukėlė didelę pasipiktinimo bangą, tačiau R. Baškienė parlamentarus ramino tikindama, kad kai jie taps premjerais, galės taip pat kalbėti be eilės.

Už kitų metų biudžeto projektą balsavo 85 Seimo nariai. Premjeras S. Skvernelis dar ryte prognozavo, kad balsų už bus apie 82, po rezultato paskelbimo jis stebėjosi, kad neatspėjo. Kitų metų biudžeto projektą palaikė ir 4 liberalų atstovai, jie dirba opozicijoje.