„Mes turime stabilią daugumą, ir mes galime užtikrinti valstybės stabilumą ir vykdymą pažadų, kuriuos esame davę rinkėjams, tai, kodėl mes turime tą daugumą griauti, ir žaisti pagal taisykles, kurias mums diktuoja opozicija? Nežaisime“, – sakė R. Karbauskis, kuris skaičiavo, kad net atmetus aštuonis Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) balsus, gautųsi daugiau nei 71 balsas.

Jis tikino, kad koalicijos likimas nepriklauso nuo LLRA, tačiau kartojo jau anksčiau nematąs priežasčių, kodėl reikėtų atleisti J. Narkevičių.

„Aš nemanau, kad prezidentas nutrauktų ryšį, kad valdančioji dauguma manytų, kad išsaugojimas ministro yra naudingas valstybei. Tai yra Ministro Pirmininko sprendimai (…). Valdančioji dauguma taip pat priiminėja sprendimus. Jeigu kas nors įvardins problemas, dėl kurių turi būti atleistas ministras, ir tos problemos bus teisinės arba moralinės, tai mes klausysimės. Dabar nėra jokių nei moralinių, nei teisinių problemų“, – sakė R. Karbauskis.

LVŽS pirmininkas tikino, kad šiuo metu nėra akualus klausimas apie galimą darbą mažumos Vyriausybės sąlygomis.

„Kam dabar reikėtų svarstyti mažumos variantą, kai mes turime daugumą, ir ji nekelia jokių abejonių“, – sakė R. Karbauskis.

Jo nuomone, po balsavimo dėl Seimo ir pirmalaikių rinkimų tikimybė net didžiausiam pesimistui atrodo mažiau tikėtina.

„Mes šituo balsavimu parodėme, kad mes turime tvirtą daugumą. Kam išankstiniai rinkimai reikalingi?“, – kartojo R. Karbauskis.

Tikisi, kad Skvernelis eis į rinkimus kartu

LVŽS vadovas vylėsi, kad premjeras Saulius Skvernelis į Seimo rinkimus eis su jų komanda.

„Mes šiandien po ilgo tarpo turėjome Saulių salėje, jis dalyvavo kartu balsuojant. Ilgą laiką jis to negalėjo daryti dėl sveikatos problemų. Šiandien jis buvo. Tai rodo, kad jo sveikata sparčiai gerėja. Tikiuosi, kad mes greitai kartu būsime tokioje situacijoje, kad mes galėsime galvoti apie ateitį, aš tikiuosi, kartu“, – sakė R. Karbauskis.

Partijos vadovas sakė, kad dabar apsisprendimas yra premjero rankose.

„Aš žinau viena, kad mūsų komanda su Sauliumi gali dirbti ir dirbs ateityje, jeigu Saulius taip nuspręs. Šiuo atveju viskas yra Sauliaus rankose. Mes partijos taryboje esame svarstę klausimą, kad visus žmones, kurie yra nepartiniai, kurie ėjo su mumis kartu, ir dabar yra frakcijoje, mes kviečiame kartu dalyvauti rinkimuose. Jeigu taip atsitiks, tokiu atveju mūsų komanda rinkimuose bus labai stipri“, – sakė R. Karbauskis.

Priėmus biudžetą jis teigia, kad partija daugiau dėmesio skirs pasirengimui rinkimams. Svarbiausiu darbu jis laiko informacijos apie atliktus darbus sklaidą.

Sako, kad galėtų dirbti ir su konservatoriais

LVŽS pirmininkas tikisi, kad po Seimo rinkimų partija bus tarp valdančiosios koalicijos narių.

„Aš tikiuosi, kad LVŽS po kitų rinkimų bus koalicijoje“, – sakė R. Karbauskis.

Jis taip pat neatsižada bendradarbiavimo ir su dabartinėmis opozicinėmis partijomis.

„Jeigu dabartinė opozicija nebūtų tokia užsispyrusiai nelanksti ir su vienu ketinimu – „išankstiniai rinkimai, jūs vis tiek subyrėsit“, (…) mes ir su jais galėtume dirbti“, – sakė R. Karbauskis.

Jo nuomone, priešprieša su konservatoriais yra jų, o ne „valstiečių“ problema.

„Klausimas, ar tai yra įmanoma iš jų pusės? Manau, kad ne. Tai yra jų problemos. Mes jų nei žeminome, nei nurašinėjome, jie mus nurašinėja kasdien. (…) Ten yra labai garbingų žmonių, kurie daug padarė Lietuvoje.

Galbūt, šiek tiek keistai atrodo ta jaunesnė karta konservatorių. Šitame Seime, šitoje kadencijoje, yra toks Majauskas. Jo veiklą galiu prisiminti, kaip bandymą įteisinti narkotikus. Daugiau nieko neprisimenu, nes jis daugiau nieko nesiūlė“, – sakė Karbauskis.