Su tokia situacija susidūrė gyventantys Viršuliškių gatvėje, prie pat sankryžos su Laisvės prospektu. Šioje vietoje ne tik yra ne vienas įvažiavimas į daugiabučių kiemus – neretai vairuotojai čia įsijungia posūkį į kairę ir bando įsukti į „Mados“ prekybos centrą.

Su DELFI susisiekęs Andrejus, gyvenantis viename iš Viršuliškių gatvės daugiabučių, pastebėjo, kad naujuosius ženklus spėjo pastebėti netgi ne visi gyventojai. Dalis tebevažiuoja vadovaudamiesi senąja tvarka

„Kad stovi ženklas, nurodantis kitokią eismo tvarką, pastebėjau grįždamas namo“, – aiškino pašnekovas.

Anot vyro, labiausiai jį nustebino tai, kad užuot uždraudę posūkį į kairę ir neleidę į prekybos centrą pasukti tiems vairuotojams, kurie užblokuoja visą gatvę to, kol nenusuka į parduotuvę, eismo tvarkytojai nepatogumų sukėlė gyventojams.

„Iš namų kas rytą važiuodavau sukdamas į Laisvės prospektą. Tiesiog sustodavau kiemo įvažiavime, įsijungdavau posūkį, sulaukdavau, kol mane įleis į eismo srautą ir važiuodavau. Dabar to daryti negaliu – turiu sukti į visiškai priešingą pusę, ieškoti, kur apsisukti, gaišti laiką. Visi kalba apie taršos mokestį, bet net nepagalvoja, kiek dėl tokio pertvarkymo teršiama papildomai“, – piktinosi DELFI skaitytojas pabrėžęs, kad automobiliai, laukiantys galimybės pasukti, eismo neblokuoja, mat į gatvę išvažiuoja tik tada, kai sulaukia tinkamo tarpo įsiliejui į srautą.

Viršuliškių g. daugiabučių gyventojams tenka taikstytis su nauja eismo tvarka

Uždraudė, nes blokuoja kelią

Vilniaus miesto savivaldybė DELFI komentavo, kad pakeitimai, apie kuriuos prabilo Viršuliškių gatvės gyventojai, atlikti prieš savaitę. Tokio sprendimo prireikė norint, kad eismo srautai gatvėje nebūtų blokuojami.

„Specialistai įvertino eismo srautus ir atvejus, kai iš kiemų išvažiuojantys ir į kairę sukantys automobiliai blokuodavo pagrindinį srautą arba iš pagrindinio kelio sukantieji į kairę (link prekybos centro) sudarydavo kliūtis ir taip trikdydavo saugų ir sklandu eismą šioje gatvėje“, – teigiama DELFI atsiųstame savivaldybės atsakyme.

Pasak savivaldybės atstovų, šiuo metu į Viršuliškių g. esančių daugiabučių kiemus įvažiuoti ir iš jų išvažiuoti galima tik sukant į dešinę. Pabrėžiama, kad eismo situacija stebima, o prasidėjus šiltajam sezonui, kitąmet, bus atnaujintas ir gatvės ženklinimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)