„Atsižvelgusi į nesavanaudiškus Tu-22 įgulos, kuriai pavyko nukreipti lėktuvą sugedusiu varikliu tolyn nuo gyvenvietės, veiksmus vadovybė paprašė Rusijos gynybos ministro apdovanoti pilotus valstybinėms premijoms“, – rašoma ministerijos pranešime.

Anksčiau jos atstovai informavo, kad „Astrachanės srityje, atliekant planinį skrydį lėktuvu Tu-22, įvyko variklio gedimas. Dėl sumanių įgulos veiksmų orlaivį sugedusiu varikliu pavyko nukreipti tolyn nuo gyvenvietės ir nusileisti ant grunto“.

„Lakūnai nenukentėjo, savarankiškai paliko orlaivį ir šiuo metu yra nugabenti į bazavimosi aerodromą. Ant žemės sugriovimų nėra“, – pažymėjo ministerija.

Jos duomenimis, bombonešis skrido neapginkluotas.

Rusijos turimi viršgarsiniai raketnešiai bombonešiai Tu-22M3 skirti naikinti jūrinius ir antžeminius taikinius iki 2,2 tūkst. km spinduliu nuo savo bazių valdomomis raketomis ir bombomis.

Šiuos lėktuvus rusų kariuomenė pastaruoju metu naudojo per operacijas Sirijoje, o anksčiau – per karinius veiksmus Afganistane, Rusijos Šiaurės Kaukaze ir Sakartvele.

Vėliausia aukų pareikalavusi Tu-22M3 avarija įvyko sausį Murmansko srityje. Tuomet bombonešis per mokomąjį skrydį pateko į pūgą ir nukrito ant tūpimo tako, o du iš keturių įgulos narių žuvo.

Prieš tai tokio paties modelio lėktuvas sudužo 2004 metų vasarą. Katastrofa įvyko už kelių kilometrų nuo vieno kaimo Novgorodo srityje. Tąsyk žuvo visi keturi įgulos nariai.