„Mums tiesą atskleidė medikai: ji sociopatė, puiki aktorė, turinti piktų kėslų. Perspėjo saugotis“, – sako M. Barnettas. Michaelas kartu su dabar jau buvusia žmona Kristine Barnett manė, jog 2010 metais įsivaikina mielą šešiametę iš Ukrainos, rašo BBC.

Barnettai tikina iš įdukros jautę grėsmę ir galiausiai be jos persikraustę į Kanadą. Metus jie mokėjo už mergaitei išnuomotą butą, kuriame ji gyveno viena. Šiuo metu buvusiems sutuoktiniams gresia kaltinimai nepilnamečio nepriežiūra, 2020 metų pradžioje jiems teks stoti prieš teismą.

Teismas tvirtina, kad įtėviai mergaitei 2013 metais išnuomojo butą ir ją ten paliko likimo valiai, patys kartu su likusia šeima persikeldami gyventi į kitą šalį.

Barnettai žurnalistams tvirtina, kad Natalija – visai ne ta, kuo apsimeta. Įtėviai tvirtina, kad ji – suaugusi moteris, piktybiškai bandžiusi jiems pakenkti.

„Natalija krėsdavo labai piktus pokštus, pavyzdžiui, ant laiptų specialiai primėtydavo smeigtukų, kad lipdami susižeistume“, – pasakoja M. Barnettas.

Kristine Barnett, Michaelas Barnettas

Michaelas teigia, kad jo dabar jau buvusiai žmonai visai netyčia pavyko aptikti įrodymų, jog Natalijai būna menstruacijos, tačiau priremta prie sienos ji išsigynė kraujavusi tik kartą ir labai bijojusi įtėviams prisipažinti, nes išsigando.

2019 metų rugsėjį Kristina „DailyMailTV“ tikino, kad Natalijos kalbėjimo maniera labiau priminė paauglės, o ne vaiko, ji esą niekada nenorėjusi žaisti su žaislais ir mieliau leidusi laiką su vyresniais, o ne su tariamais bendraamžiais. Buvo ir fizinių ženklų, bylojančių Natalijos brandą.

„Kartą ją maudžiau ir pastebėjau, kad Natalija turi gaktos plaukų. Buvau šokiruota. Man aiškino, kad mergaitei šešeri, bet pasidarė akivaizdu, kad taip nėra“, – pasakojo Kristine.

„Natalija yra suaugusi moteris. Jai menstruacijos. Turėjo protinius dantis. Nepaaugo nė centimetro, nors bent minimaliai auga net ir dvarfizmu sergantys vaikai“, – skundėsi Kristine.

2019 metų rugsėjį Kristine Barnett „Daily MailTV“ sakė, kad Natalija grasino nudurti miegančius įtėvius, į įmotės kavą buvo pripylusi cheminio valiklio ir kartą bandė ją pastumti prie elektrinės tvoros. Natalija visus jai metamus kaltinimus neigia – tiek bandymus pakenkti Barnettams, tiek jų vaikams.

Pora bandė dėl Natalijos veiksmų kreiptis į teismą, tačiau galiausiai ji atsidūrė ne teisėsaugos pareigūnų, o medikų rankose. Skelbiama, kad ji serga itin retos formos dvarfizmu.

Michaelas tvirtina gana greitai pastebėjęs įtartinų įdukros elgesio modelių, įskaitant vystymosi pokyčius, būdingus ne vaikams, o suaugusiems žmonėms. Vyras sako, kad gydytojai, tyrimų rezultatai ir net teismas galiausiai įrodė, kad Natalija gimusi 1989 metais.

„2012 metais, remdamasis teismui pateiktais dokumentais, Mariono apygardos teismas nusprendė, kad Natalijos gimimo metai turi būti iš 2003 metų pakeisti į 1989 metus, o tai reiškia, kad jai iš tikrųjų ne aštuoneri, o 22 metai“, – pasakoja Michaelas.

Vis dar neaišku, kiek tiksliai merginai metų. Remiantis Ukrainoje jai išduotu gimimo liudijimu, kuris Barnettų šeimai atiteko įsivaikinimo proceso metu, jai turėtų būti apie 16 metų. O jeigu teismo sprendimas pakeisti jos gimimo metus buvo tikslus, tai reiškia, kad Natalijai iš tikrųjų apie trisdešimt.

Pareigūnai mano, kad tuo metu, kai Barnettų šeima išsikraustė į Kanadą, Natalija dar buvo nepilnametė. Dabar įtėviams gresia kaltinimai vaiko nepriežiūra. Michaelio advokatai parengė apeliaciją, kurioje argumentuojama tikslios informacijos stygiumi.

Natalija Grace

Natalija: tai nesusipratimas

Pati Natalija Grace Barnett primygtinai neigia savo buvusių įtėvių teiginius, jog ji – juos apgaudinėjusi suaugusi moteris, kuriai beveik 30 metų.

„Man šešiolika“, – per interviu JAV pokalbių laidos vedėjui Dr. Philui kalbėjo Natalija.

„Į Jungtines Valstijas atvykau būdama šešerių. Prisimenu, kad manęs aplankyti buvo atvykusi šeima, o po kurio laiko jie mane įsivaikino“, – pasakojo ukrainietė.

„Blaškiausi iš vienų namų į kitus, o vieną dieną apsidžiaugiau radusi tą tinkamą šeimą. Maniau radusi sau tikrus tėvus ir tikrus namus“, – pokalbių laidoje jausmingai kalbėjo Natalija. Ji prisipažino, kad viena globėjų šeima Amerikoje ją grąžino socialinei rūpybai, nes ji sužalojo kitą mažametį.

„Sužalojau vieną berniuką. Buvome labai artimi, dažnai žaisdavome imtynes. Taip buvo ir tą kartą. Tik jis parkrito ant rankos, o mama pagalvojo, kad bandau jam ją sulaužyti“, – prisimena Natalija.

Natalija pokalbių laidoje aiškino, kad kaltinimai bandymu apnuodyti tebuvo apmaudus nesusipratimas, įvykęs atliekant namų ruošos darbus. Ukrainietė paneigė ir įtarimus bandymu nužudyti įtėvius – ji teigia, kad naktį į tėvų miegamąjį eidavusi tais atvejais, kai susapnuodavo košmarą. Natalija taip pat teigia, kad buvo vos aštuonerių, kai įtėviai ją paliko vieną ir ji buvo priversta maitintis maistu iš skardinių. Be to, esą, prieš jos pačios valią privertė lankyti suaugusiųjų mokyklą ir visiems meluoti, kad jai 22 metai.

Natalija dalyvavo Jungtinių Valstijų televizijos pokalbių laidoje su kartu Antwonu ir Cynthia Mansais – pora, pas kuriuos dabar gyvena. Pora įsitikinusi, kad jų globotinei šešiolika metų. Maža to, tvirtina, kad jų šeimai globotinė niekada nekėlė jokio pavojaus ar įtarimų.

Natalija Grace

Natalija neigia, kad tuo metu, kai gyveno Barnettų šeimoje, turėjo menstruacijų.

2012 metais Barnettai kreipėsi į Mariono apygardos teismą Floridoje, reikalaudami pakeisti Natalijos gimimo liudijimo datą iš 2003 metų į 1989 metus.

Kristine tvirtina, kad kaulų tyrimai įrodė, kad Natalija įvaikinimo metu buvo keturiolikos ar net vyresnė. Esą, Natalija prisipažino esanti vyresnė nei tvirtino – tai pavyko padaryti jai gydantis psichiatrijos ligoninėje, kur 2012 metais buvo paguldyta Barnettų.

2013 metais Natalija iš ligoninės buvo išrašyta, o Barnettai nusprendė, jog daugiau nenori rūpintis žmogumi, kuris iš tikrųjų yra suaugęs ir jiems akiplėšiškai melavo.

Įtėviai Natalijai išnuomojo ir įrengė butą Lafajeto mieste, Indianoje. Ten Natalija pragyveno vienerius metus, kol kreipėsi į policiją ir 2014 metais pasiskundė, jog ją likimo valiai paliko įtėviai.

Kristine ir Michaelas 2014 metais oficialiai išskyrė, tačiau 2019 metais jiems iškelta byla, buvę sutuoktiniai kaltinami 2013 metais palikę savo nepilnametį vaiką be priežiūros.

Teismo posėdžio data nustatyta 2020 metų sausio 28 dieną.

2019 metais jie daug šia tema bendravo su žiniasklaida, tad teismas jiems oficialiai uždraudė su žurnalistais kalbėti tiek apie šią bylą, tiek apie Nataliją.

Visgi keistumai šioje byloje nesibaigia ir kas teisus, taip ir lieka neaišku.

Nors Kristine „The Daily Mail“ sakė, kad kaulų tankio testas, atliktas po Natalijos įvaikinimo 2010 metais, ir parodė, kad jos biologinis amžius yra keturiolika metų, kitas teisinis dokumentas, su kuriuo galėjo susipažinti „BuzzFeed News“, nurodė, kad tais pačiais metais Peyton Manning vaikų ligoninės medikai nustatė, kad mergaitei maždaug aštuoneri metai.

Medicininiai įrašai 2012 metų birželį taip pat nurodė, kad skeleto tyrimai, atlikti toje pačioje ligoninėje, padėjo nustatyti, kad Natalijai – maždaug 11 metų.

Teismo dokumentuose nurodoma, kad M. Barnettas policijai praėjusių metų rugsėjo 5 dieną patvirtino, kad Natalijos gimimo metai iš 2003 metų pakeisti į 1989 metus. Jis taip pat teigė, kad Kristina liepė Natalijai prisipažinti, kad jai iš tikrųjų 22 metai.

Michaelas, kaip teigiama, policijos pareigūnams prisipažino, kad tiek jis, tiek Kristina žinojo, kad Peyton Manning vaikų ligoninės medikai nustatė, kad Natalija yra vaikas. Pripažino ir tai, kad abu, tuo metu, kai persikėlė į Kanadą, o Nataliją paliko Jungtinėse Valstijose, manė, kad įdukra yra nepilnametė.

Nepaisant to, Michaelo advokatas Terrance‘as Kinnardas visus šiuo teiginius ginčija. Jis „The Daily Mail sakė, kad Michaelas „niekada nesakė žinojęs, kad Natalija – vaikas“, ir tvirtina, kad minėtasis pareiškimas – šališkas, nes jam pasirinkti tik palankūs medicininiai dokumentai.