Verslo liudijimus šiais metais iš viso įsigijo beveik 96 tūkst. gyventojų, iš jų apie 61 tūkst. (beveik 64 proc. visų įsigijusių verslo liudijimus) tai padarė būtent e. būdu.

„Nors bendras dirbančių įsigijus verslo liudijimus skaičius šiais metais padidėjo nežymiai (pernai su verslo liudijimu veiklą vykdė daugiau nei 95 tūkst. gyventojų), pastebimas žymus gyventojų, kurie verslo liudijimus įsigijo e. būdu, skaičiaus augimas. Šiemet verslo liudijimus nekeldami kojos iš namų įsigijo beveik 30 proc. daugiau gyventojų nei pernai (praėjusiais metais e. būdu verslo liudijimus įsigijo beveik 47 tūkst. gyventojų)“, – pranešime cituojama VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė.

Populiariausios veiklos su verslo liudijimu yra gyvenamosios paskirties patalpų nuoma (neteikiant apgyvendinimo paslaugų), prekyba ne maisto produktais, kirpyklų, kosmetikos kabinetų ir salonų, soliariumų veikla, specialieji statybos darbai, statybos apdailos ir valymo darbai.

Daugiausia verslo liudijimų šiemet buvo išduodama didžiųjų šalies miestų savivaldybėse. Naujausiais duomenimis, Vilniaus mieste verslo liudijimą įsigijo apie 25 tūkst. asmenų, Kaune – beveik 11 tūkst., o Klaipėdoje – 6 tūkst. gyventojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)