„Gerbiamas aukščiausiasis lyderis draugas Kim Jong Unas įėjo į vestibiulį, kur stovi [jo senelio, Šiaurės Korėjos įkūrėjo] didžiojo vado Kim Il Sungo ir didžiojo vadovo draugo Kim Jong Ilo statulos... Gerbiamas aukščiausiasis lyderis kartu su [ceremonijos] dalyviais atidavė pagarbą statuloms“, – sakoma Korėjos centrinės naujienų agentūros (KCNA) pranešime.

Po to Kim Jong Unas apsilankė didžiulio mauzoliejaus salėje, kurioje laikomi balzamuoti Kim Jong Ilo palaikai.

Šalies lyderis „žemai nusilenkė, rodydamas giliausią pagarbą žmogui, nesavanaudiškai tarnavusiam Tėvynei ir liaudžiai iki savo revoliucingo gyvenimo paskutiniosios akimirkos“, pridūrė KCNA.

Pranešime nurodoma, kad Kim Jong Uną per šią ceremoniją lydėjo valdančiosios partijos aukšto rango pareigūnai.

Kim Jong Ilo mirtis 2011 metų gruodžio 17 d. atvėrė kelią į valdžią ateiti jo sūnui, kuris tuo metu dar buvo jaunas ir mažai žinomas Šiaurės Korėjoje. Tačiau nepaisant daugelio ekspertų prognozių, kad jis nesugebės susidoroti su tokiu darbu, Kim Jong Unas sugebėjo įtvirtinti savo valdžią, paskatinti šalies ekonomikos augimą, nepaisant griežtų tarptautinių sankcijų, ir pasiekti tai, jo siekė jo tėvas ir senelis: jis yra pirmasis Šiaurės Korėjos lyderis, turintis branduolinių ginklų ir Jungtines Valstijas galinčių pasiekti tolimojo nuotolio raketų.