Anot Jaroslavo Narkevičiaus, bendrovės administracija turėtų užtikrinti aukščiausius socialinės atsakomybės standartus įmonėje, siekti tvaraus augimo užtikrinant viešojo intereso paslaugas ir svarbiausia įsiklausyti į šalies žmonių poreikius.

Trečiadienį susisiekimo ministras susitiks su pašto profesinėmis sąjungomis, susitikimo metu aptars ir Lietuvos pašto darbuotojų atleidimo klausimą.

Tuo metu valstybės valdoma AB „Lietuvos paštas” nurodo, kad etatų skaičius mažėja regionuose jungiant nepilnus etatus.

Priekaištų dėl projekto anksčiau nesulaukta

„Lietuvos pašto” Korporatyvinių reikalų departamento direktorė Vaida Budrienė Eltai sakė, kad darbuotojų gauti įspėjimai apie atleidimus susiję su šios bendrovės nuo gegužės mėnesio įgyvendinamu mobilaus laiškininko projektu ir etatų jungimu regionuose.

„Mes nuo gegužės mėnesio vykdome mobilaus laiškininko projektą. Šiuo metu įgyvendinamas jau paskutinis jo etapas. Bendrovėje 43 proc. darbuotojų dirba nepilnu etatu ir šiuo metu kaimiškose vietose, kur vykdome mobilaus laiškininko projektą, yra jungiami etatai. (…) Kaimiškose vietose dažniausiai žmonės dirba 0,6 arba 0,5 etato ir, kai jungiami etatai, žmogui ir keliamas atlyginimas apie 200 eurų „į rankas”, ir duodamas automobilis“, – Eltai sakė V. Budrienė.

Ji pabrėžė, kad mobilaus laiškininko projektas yra patvirtintas bendrovės valdybos, sprendimai yra suderinti su abiem įmonėje veikiančiomis profesinėmis sąjungomis ir su jos darbo taryba.

Pasak V. Budrienės, rudenį susisiekimo ministras J. Narkevičius stebėjo, kaip dirba mobilus laiškininkas, važinėdamas su juo pas pašto klientus.

„Ministrui buvo pateikta išsami informacija apie šį projektą. Priekaištų nesulaukėme“, – pridūrė ji.

Siūlo kitas pozicijas

BNS sekmadienį rašė, kad kai kuriems darbuotojams atsisakius dirbti mobiliaisiais laiškininkais, valstybės valdomas „Lietuvos paštas“ atleis per šimtą žmonių.

Pasak Lietuvos pašto Organizacijos vystymo departamento vadovės Ingos Rinkevičienės, regionuose laiškininkai ir kiti darbuotojai dažnai dirba ne visu etatu, o kuriant mobilaus laiškininko poziciją, jų etatai turi būti ne mažesni negu 0,8, jie gavo didesnį atlyginimą ir tarnybinį automobilį.

„Darbuotojai, kurie neturėjo vairuotojo pažymėjimo arba nepraėjo numatytos atrankos į mobilaus laiškininko poziciją, kuri buvo suderinta su darbuotojų atstovais, pagal įstatyme numatytas sąlygas prieš 1-3 mėnesius gavo įspėjimo lapelius apie atleidimą“, – BNS komentavo I. Rinkevičienė.

Pasak jos, per šį laiką darbuotojams siūloma kandidatuoti į kitas pozicijas įmonėje. Nuo rugpjūčio „Lietuvos paštas“ apie atleidimą jau įspėjo 360 paštininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)