Pasistenkite apie tai negalvoti pernelyg ilgai, verčiau paimkite ir savaitgalį kruopščiai išplaukite visus tualeto reikmenis, pataria portalas „FurnishHome“. Štai kaip reikėtų tai daryti.

Kaip išvalyti unitazo šepetį

Išplauti ir dezinfekuoti unitazo šepetį reikėtų kaskart vos tik juo pasinaudojus. Mes rekomenduojame apipurkšti šepetį dezinfekuojančia priemone, palikti 10 minučių, o tada išplauti karštu tekančiu vandeniu.

Jei paskutinį kartą šepetį valėte senokai, galite jį užmerkti vandeniu skiestame baliklyje. Štai paprasta gudrybė: į unitazą su švariu vandeniu įpilkite vieną ar du dangtelius baliklio ir užmerkite šepetį. Palaikykite apytikriai valandą. Tada nuleiskite vandenį, pakišę šepetį po srove, ir palikite šepetį džiūti, prispaudę unitazo sėdyne.

Kad ir kokiu būdu bei kaip dažnai jūs valote unitazo šepetį, svarbiausia – nedėkite šepečio atgal į laikiklį, kol jis dar drėgnas. Taigi, o kaip reikėtų valyti šepečio laikiklį?

Kaip išvalyti unitazo šepečio laikiklį

Tegul unitazo šepečio laikiklio valymas jums tampa reguliaraus vonios kambario tvarkymo rutina: laikiklį apipurkškite dezinfekuojančia priemone, palikite 10 min., tada nuskalaukite karštu vandeniu. Palikite, kad visiškai išdžiūtų, tik tada įdėkite (išplautą ir išdžiovintą) šepetį.

Kaip išvalyti unitazo pompą

Gal unitazo pompa ir ne visai unitazo valymui skirtas instrumentas, bet juo neabejotinai reikia pasirūpinti, turint omenyje, į kokius nešvarumus jis patenka. Pompą reikia kruopščiai išvalyti kaskart po naudojimo. Visų pirma, nuleisdami vandenį pakiškite jį po tekančio vandens srove unitaze – taip jį nuskalausite. Tada užmerkite jį į baliklį. Jei jūsų unitazas gana gilus, galite į jį (pilną švaraus vandens) įpilti baliklio ar kitos dezinfekavimo priemonės ir užmerkti pompą jame. Po to nuplaukite švariu tekančiu vandeniu ir palikite džiūti patogioje vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)