Gruodžio 14 d. 14.07 val. buvo gautas pranešimas, kad Kėdainių r., Paežerių k., pavojingai manevruoja automobilis „Opel“.

Vienas iš policijos pareigūnų ekipažų, operatyviai sureagavęs į gautą informacija, minėtame kaime pastebėjo priešpriešais atvažiuojantį automobilį „Opel“ be priekinio bamperio su valstybiniais numeriais.

Įjungus tarnybinio automobilio švyturėlius ir garsinį signalą, bandyta stabdyti automobilį, tačiau šio vairuotojas nevykdė pareigūnų teisėtų reikalavimų sustoti ir padidinęs greitį nuvažiavo.

Privažiavus Okainio kaimą, automobilio vairuotojas pasuko į laukus ir toliau nestodamas važiavo, kol įvažiavo į A8 kelią ir pasuko Pavermenio kaimo link.

Važiuodamas A8 keliu, „Opel“ vairuotojas dideliu greičiu manevravo tarp automobilių vis išvažiuodamas į priešpriešinį eismą, taip sukeldamas pavojų kitiems eismo dalyviams. Galiausiai, ties Vidulaukių kaimu bandydamas pasukti, vairuotojas nesuvaldė vairuojamos transporto priemonės, nuvažiavo nuo kelio ir užklimpo.

Vairuotojui (gim. 1994 m.), kuris sunkiai orientavosi aplinkoje, nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,97 prom. Kartu su juo važiavusiam vyrui (gim. 1989 m.) – 1,90 prom.

Taip pat nustatyta, kad transporto priemonė nėra apdrausta privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu, o vairuotojas neturi teisės vairuoti transporto priemones, nes nėra jos įgijęs.

Įvykis tiriamas.