„VTEK pats visą tyrimą gali pradėti ir tikrai tą gali daryti, aš tik pasveikinsiu“, – patikino S. Skvernelis, akcentuodamas, kad sunku kovoti prieš dezinformacijos srautą, kai niekas negirdi argumentų ir realių faktų.

Anot S. Skvernelio, susitikimo su prezidentu metu jis dar kartą paaiškino, kad su Upės gatvės remontu niekaip nėra susijęs.

„Paaiškinau tai, ką ne kartą kartojau, kad tai nėra mano kelias, kad visas kelias nėra išasfaltuotas, kad kelias eina į kitas gyvenvietes, ne iki mano namų, kad aš nesinaudoju juo vienas, o kai kuriuo kelio ruožu aš visai nesinaudoju, kad sprendimai Vyriausybės buvo priimti be konkretaus kelio, kad aš tikrai nežinojau iš kokių lėšų ir kas ką asfaltuoja, tai yra Vilniaus (rajono. – ELTA) tarybos sprendimai... Kad šitam rajonui skirta, kaip ir visiems 5 tautinių mažumų rajonams, iš rezervo pagal tą pačią formuluotę, kuri buvo priimta dar Roko Masiulio laikais – vietinių kelių remontui, nenurodant konkrečių kelių ir konkrečių gatvių“, – patikino premjeras.

ELTA primena, kad Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį susitikęs su premjeru Sauliumi Skverneliu paragino jį kreiptis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK), kad ši išnagrinėtų, ar nebuvo padaryti pažeidimai atliekant Upės gatvės, kurioje gyvena S. Skvernelis, asfaltavimą.

15min.lt atliktas tyrimas skelbia, jog iš Vilniaus rajono kelių asfaltavimui papildomai skirtų 300 tūkst. eurų beveik visa suma atiteko Smiglių kaimo Upės gatvės, kurioje gyvena premjeras S. Skvernelis, remontui.