„Mes apskritai neturėtume čia sėdėti. Šioje salėje apskritai. Pagal nusikaltimus, nes jų nebuvo. O kadagi Lietuvos teisėsauga tokia ir Masiulis, matome, vaikšto laisvas, tai kaip čia pasakius. Jau nebesitikime iš Lietuvos teisėsaugos...“, – prieš teismo posėdį kalbėjo A. Skučienė, tačiau pridūrė, kad vis dėl to tikisi bent jau švelnesnės bausmės.

A. Skučienė nurodė, kad prieš posėdį dar nebuvo pasirodęs V. Keršis. „Kaip visada, – teigė A. Skučienė. – Jam lengvatos kažkokios išskirtinės. Nežinome, ar šiandien bus.“

Jos teigimu, jei jis nepasirodys, teismo posėdis turėtų būti atidėtas. Vitalijus Keršis byloje buvo išteisintas.

Vienas iš apskundusių teismo sprendimą, Renaldas Ščiglinskas, prasidėjus posėdžiui iškėlė klausimą, kodėl posėdyje nėra V. Keršio. Buvo klausiama, ar apskritai galima tęsti bylą, jei jo nėra. V. Keršio posėdžiuose reikalavo ir kiti skundą apeliaciniam teismui pateikę asmenys.

Teismas nusprendė posėdį tęsti, tačiau apie kitus posėdžius įpareigojo informuoti ir V. Keršį.

Kitas posėdis numatomas kitų metų sausį.

Po posėdžio žiniasklaidos kalbinta A. Skučienė buvo nekalbi. Nekalbėjo ir kiti asmenys, kreipęsi į apeliacinį teismą. Tiesa, ir A. Skučienė, ir kiti asmenys tvirtino, kad yra nepatenkinti žiniasklaidoje viešinamos nuotraukomis. Komentarų apie bylą jie žadėjo po kito posėdžio.

Po posėdžio bylos eigos nepakomentavo ir prokurorė.

DELFI primena, kad L. Stankūaitės sekimo byloje šių metų pavasarį iš viso buvo nuteisti aštuoni asmenys: Audronė Skučienė, Raminta Baltuškienė, Gediminas Aidukas, Darius Kaminickas, Gintaras Banaitis, Violeta Banaitienė, Andrejus Lobovas ir Renaldas Ščiglinskas.

Byloje buvo išteisinti trys asmenys: Tatjana Borovec, Vitalijus Keršis ir Rimantas Stanislovas Rinkevičius.

Beje, A. Skučienei buvo pateikti įtarimai ir dėl mirusiojo paniekinimo, tačiau dėl to ji buvo išteisinta.

Šiaulių apygardos teismas gegužės pabaigoje pripažino, kad 2010 metų pradžioje buvusi teisėja Neringa Venckienė su savo teta A. Skučiene subūrė grupę, organizavo buvusio Kauno apygardos teismo teisėjo Alberto Milinio šmeižimą, organizavo duomenų apie privatų gyvenimą rinkimą. Teisėjo sūnus Vaidas Milinis buvo viešai apkaltintas pedofilija. Jo artimieji byloje yra pripažinti nukentėjusiaisiais.

Šioje byloje nukentėjusiaisiais pripažinti L. Stankūnaitė su dukra, jos buvusi advokatė Loreta Kraujutaitienė, advokatas Gintaras Černiauskas ir antstolė Sonata Vaicekauskienė.

Teismas L. Stankūnaitei priteisė 2 tūkst. eurų neturtinės žalos, jos dukrai – 3 tūkst. Trims Milinių šeimos nariams priteista iš viso 7 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti.

Kitiems nuteistiesiems taip pat buvo skirtos bausmės ir nurodyti įpareigojimai atlyginti žalą.

Pildoma