„Sprendimo nukėlimas savaitei liudija, kad Vyriausybės vadovas yra priklausomas nuo valdančiosios koalicijos partnerės Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos priimant biudžetą. Kitaip tariant, premjeras šioje situacijoje – koalicijos partnerių įkaitas“, – teigia J. Sabatauskas.

Socialdemokratas viliasi, kad premjeras kitą savaitę vis dėlto atleis šalies vadovo Gitano Nausėdos pasitikėjimą praradusį Lietuvos lenkų rinkimų akcijos–Krikščioniškų šeimų sąjungos deleguotą susisiekimo ministrą.

„Jeigu jis pažadėjo, kad viską išspręs kitą savaitę, viliuosi, taip ir padarys. Duoto žodžio galia negalima piktnaudžiauti. Galiausiai Adventas – susitaikymo metas, kai pagaliau atleidi ir susitaikai“, – pridūrė jis.
Opozicijos lyderis J. Sabatauskas laikosi nuomonės, kad atleisti ministrą J. Narkevičių premjeras turėjo daug anksčiau.

„Prezidentas jau tris kartus pareiškė, kad šiuo ministru nepasitiki, opozicija galimybių J. Narkevičiui toliau dirbti taip pat nemato.

Visuomenės pasitikėjimo šis ministras, kaip liudija paskutinės apklausos, taip pat neteko. Akivaizdu, kad sprendimus reikėjo daryti daug anksčiau, bet geriau vėliau nei niekada“, – sako J. Sabatauskas.

Kaip primena ELTA, Prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas vidaus politikos klausimais Povilas Mačiulis po šalies vadovo susitikimo su premjeru Sauliumi Skverneliu sakė, kad sprendimas dėl susisiekimo ministro J. Narkevičiaus likimo poste bus priimtas kitą savaitę.

Šią savaitę susikoncentruoti į biudžeto priėmimą paprašė pats S. Skvernelis, informavo P. Mačiulis.

„Prezidentas susitikimo metu dar kartą pabrėžė, jog visuomenės ir valstybės vadovo pasitikėjimą praradęs susisiekimo ministras yra tapęs Vyriausybės problema, o užsitęsęs šios problemos sprendimas menkina šios Vyriausybės ir valstybės institucijų autoritetą“, – pirmadienį Prezidentūroje sakė P. Mačiulis.