Naujienų agentūros teigimu, incidentas galėjo įvykti dėl prastos doko techninės būklės. Beje, povandeninis laivas vėliau iškilo į paviršių. Informacijos apie nukentėjusiuosius nėra.

„Interfax“ šaltinis taip pat teigia, kad nuskendęs dokas nepriklausė Juodosios jūros laivynui. Išsamesnių detalių kol kas nepateikiama, tik pranešama, kad dokas buvo pastatytas dar 1938-aisiais.

Povandeninis laivas B-380, anksčiau vadintas „Gorkio komjaunuoliu“, į vandenį buvo nuleistas 1982 m. Po devynerių metų jis buvo nuplukdytas į Sevastopolį atlikti kapitalinį remontą.

Subyrėjus Sovietų Sąjungai, Ukraina atsisakė povandeninio laivo dėl jo blogos techninės būklės. Nuo tada B-380 neva buvo remontuojamas, nors darbai taip ir nebuvo užbaigti.

Tiesa, 2012 m. Rusijos gynybos ministerija padengė būtinąsias išlaidas. Iš pradžių buvo planuojama B-380 perkvalifikuoti į mokomąjį povandeninį laivą, tačiau 2016 m. pavasarį šių planų buvo atsisakyta, o Gynybos ministerija paskelbė konkursą povandeniniam laivui utilizuoti.

Praėjusiais metais Rusijoje nuskendo plaukiojantysis dokas, kuriame buvo remontuojamas vienintelis šalies lėktuvnešis „Admiral Kuznecov“. Praėjusią savaitę laive kilo gaisras, per kurį žuvo du žmonės ir dar 12 nukentėjo.