1. Dažnai matau vaizdelį prie sankryžų – žmonės sustoję laukia, kol užsidegs žalias šviesoforo signalas ir jam užsidegus eina visiškai negalvodami apie tai, jog automobilio vairuotojas turės sustoti ir laukti. Aš darau taip – palaukiu, kol visi pravažiuos ir tada greit perbėgu niekam nesukliudęs. Pagalvokite, kiek kasdien papildomai degalų sudegina ir CO2 į orą išmeta mašinos, kai sustojama praleisti pėsčiųjų. Yra 2 išeitys – pirmiausia pėstiesiems dega žalia visose 4 sankryžos pusėse visomis kryptimis, o tada raudona visiems pėstiesiems ir žalia – mašinoms.

2. Antras dalykas – tie patys degalai – niekaip nesuprantu žmonių, kurie sako, jog musulmoniškų šalių įstatymai yra visiški viduramžiai, bet patys važinėja mašinomis. Juk degalai, kuriuos pilatės, didelė tikimybė buvo pagaminti iš naftos, kuri išgaunama kokioje nors Saudo Arabijoje (prisiminkime, kaip pašoko degalų kainos Lietuvoje iškart po to, kai minėtoje šalyje bepilotės skraidyklės atakavo naftos perdirbimo gamyklą) ar kad ir toje pačioje Rusijoje, kuri yra viena iš lyderių naftos gavyboje. Tai nesipilk degalų ir neremk tų nedemokratiškų, žmogaus teises pažeidinėjančių šalių.

3. Nežinau, kaip jūs, bet mane visai dienai iš vėžių išmuša vaizdelis, kai viešojo transporto stotelėje sustoja lengvasis automobilis pažįstamų draugelių išleisti ar paimti (šitas nervina labiausiai)! Ar pagalvojate, kaip jaučiasi stotelėje likusi liaudis, kai kažką poniškai paima, o kiti turi grūstis į perpildytus autobusus/troleibusus. Tam yra prekybos centrų aikštelės, kiemai.

4. Šiandien pasigailėjau vienos merginos, kurios naguose vairuojant visada buvo telefonas. Mano atmintis gera, tad lengvai atskiriu ir atseku. Buvau prišokęs fotografuoti, kad vėliau nusiųsčiau į policiją, jog toji jauna KUD`ininkė (aliuzija į valstybinių numerių raides) mergiotė patuštintų kišenes, bet ji nė nepakėlė akių į mane ir važiuoti pradėjo taip pat beveik nepakėlusi akių nuo savo išmanaus daikčiuko.

5. Telefonai – tikra XXI amžiaus rykštė – visur pilna akis į juos įsmeigusių asmenų (pamatęs kažkodėl visada prisimenu „Anties“ dainą skambiu pavadinimu – „Zombiai“). Prasilenkdamas su tokiais žmonėmis nė nepakeliu akių į juos – jie to neverti. Neverti mano žvilgsnio.

Dienos metu praeinant pro įvairias įstaigas visada atsiranda rūkančiųjų ar geriančių kavą, ar „glamžančių „mobiliaką“. Ar jūs negalite išeiti ir pastovėti tuščiomis rankomis, kaip aš tai sugebu? Kodėl būtinai turite būti kažką įsikandę/besinešantys rankoje? Prieš gerą šimtmetį to nesusapnuotum.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!