Baigiant įpusėti rungtynėms be įvarčių, „Albecete“ saugas Eddy Silvestre buvo išvarytas iš aikštės. Anot ispanų radijo „Cadena Ser“, tuo metu iš tribūnų girdėjosi „Rayo Vallecano“ sirgalių skanduotė „Zozulia, tu esi nacis“.

Šie žodžiai buvo nukreipti prieš 30-metį ukrainiečių puolėją, nuomos sąlygomis žaidžiantį „Albacete“ komandoje nuo 2017 metų vasario. R. Zozulia – buvęs „Rayo Vallecano“ žaidėjas, pats to nenorėdamas įsivėlęs į nuožmų konfliktą su šio klubo sirgaliais.

Kaip teigia užsienio žiniasklaida, viskas prasidėjo dar 2017 metais, kai „Rayo“ klubui prireikė puolėjo ir jis susitarė su „Betis“ būtent dėl R. Zozulios nuomos. Ukrainietis atvyko į naują komandą ir viskas būtų buvę gerai, jei ne fanatiškos Madrido klubo grupuotės.

Jos iš karto ėmė kaltinti futbolininką priklausant radikaliems dešiniesiems Ukrainos judėjimams ir padarė išvadą, kad jis – nacis.

Romanas Zozulia

Prie to prisidėjo ir vieno ispanų žurnalisto straipsnis, kuriame jis ant R. Zozulios marškinėlių pavaizduotą tridantį – Ukrainos herbe esantį simbolį – supainiojo su fašistų simboliu.

Puolėjas paaiškino, kad ant marškinėlių tuomet buvo Ukrainos herbas, o ne svastika, tačiau „Rayo“ „ultrų“ sustabdyti jau buvo neįmanoma – jie protestavo prie klubo, įžeidinėjo žaidėją per treniruotes. Visiems pasidarė baisu dėl sportininko saugumo ir jis vėl grįžo į „Betis“.

Apie savo patirtis ir patirtus įžeidimus R. Zozulia ne kartą yra kalbėjęs Ispanijos žiniasklaidai.

„Visa tai, kas vyko su „Rayo“ sirgaliais, yra nesuvokiama. Jeigu aš turiu palikti savo vaikus ir žmoną su apsauga tuo metu, kai einu apsipirkti į parduotuvę, tai turbūt nėra normalu? Kas yra fašizmas Tai tiesiog kitos šalies žmonių žudymas dėl pinigų, ką dar kai kurios „Rayo“ ultros Donbase“, – įpykęs kalbėjo ir netgi kaltinimų tarp eilučių pažėrė ukrainietis.

„Žmonės tiesiog atveria burną ir kitus fašistais vadina net nesuvokdami to žodžio prasmės. Ispanijoje apskritai menkai žinoma apie mūsų karą Ukrainoje. Ir jie svaičioja, kad turi daug įrodymų. Viskas ką jie turi, tai yra nuotraukos iš feisbuko, kur aš nusifotografavęs su kamuliažinę aprangą dėvinčiais vaikinais, – kalbėjo jis. – Aš ne nacis, ne fašistas, aš tiesiog noriu padėti savo šaliai.“

Romanas Zozulia

Ukrainietis jau dvejus metus yra vienas iš „Albecete“ lyderių, vasarą ketina pratęsti sutartį su klubu.

Klubo vadovai ir treneriai svarstė, ar R. Zozuliai verta dalyvauti sekmadienio rungtynėse su „Rayo“, žinant priešiškai nusiteikusius jo atžvilgiu fanus, ir nutarė surizikuoti. Viskas baigėsi įžeidinėjimais ir nutraukta dvikova.

Lygos vadovybė palaikė teisėjo sprendimą neleisti ekipoms tęsti rungtynių antrame kėlinyje.

„Teisėjas nusprendė sustabdyti rungtynes ir mes tam pritarėme, – skelbiama „Albecete“ pranešime žiniasklaidai. – Sportinės vertybės aukščiau visko, o sąlygos žaisti buvo prastos. R. Zozulia verkė per pertrauką, mums buvo būtina apginti savo žaidėją.

„Rayo“ klubo prezidentas Raulis Martinas Presa pritarė sprendimui ir apgailestavo dėl incidento. Nežinia, kas bus su rungtynėmis, tačiau į aikštę eisime tik tada, kai bus garantuotas saugumas. Romanas labai nukentėjo, jam ši situacija labai sunki“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)