Projektas „Šok su žvaigžde“ kuriamas pagal originalų britų transliuotojo BBC formatą. Šou vedė Gabrielė Martirosian ir Vytautas Rumšas jaunesnysis.

Visų šokėjų pasirodymus vertino kompetetinga komisija: šokių trenerė Eglė Visockaitė, Lietuvos sportinių šokių federacijos viceprezidentas Virginijus Visockas ir žinomas šokėjas bei šokių mokytojas Deividas Meškauskas.

Kiekvienas žiūrovo balsas yra lygiai tiek pat svarbus, kiek ir komisijos, tačiau šių balsų televizijos ekranuose kol kas nematome. Kaip per šį projektą balsavo žiūrovai bus galima išvysti tik finalinėje šokių laidoje kitą šeštadienį.

Pusfinalis buvo išties išskirtinis, kadangi jo metu buvo surinkti rekordiškai aukšti balai. Iki šiol itin griežta buvusi komisija šį vakarą ne kartą skyrė maksimalų balų skaičių.

Į finalą keliauja trys šokėjų poros: Paula Valentaitė ir Gedvinas Meškauskas, Simona Nainė ir Ligitas Bernatavičius bei Paulius Šinkūnas ir Katerina Voropaj.

Simona Nainė ir Ligitas Bernatavičius

Pirmieji ant parketo pusfinalyje pasirodė Simonos ir Ligito pora. Šou dalyviai pristatė jausmingą rumbą. „Stebėdamas jūsų numerį labiau girdėjau muziką, o ne mačiau jūsų šokį. Nežinau, kodėl jūs, Simona, nenorite sušokti šokio su partneriu. Esate preciziška pora, bet man reikia jausmo“, – kalbėjo V. Visockas ir pridūrė, kad porai palinkėtų daugiau laisvės. Komisija už šį poros pasirodymą skyrė 24 balus.

Antrajame numeryje pora visiems susirinkusiems sušoko nuotaikingąjį lindihopą. Vaikiškai šviesus ir linksmas šokėjų pasirodymas sulaukė teigiamo komisijos įvertinimo. „Simona! Tai buvo wow. Ne veltui susilaukėte audringos žiūrovų reakcijos. Šis šokis buvo nuostabus, dinamiškas, energingas. Mačiau Simoną tikrai besimėgaujančia tuo, ką ji daro“, – džiaugėsi E. Visockaitė. Jai antrino ir D. Meškauskas: „Jie sudraskė parketą“. Šokėjų pora už antrąjį savo pasirodymą iš komisijos gavo maksimalų balų skaičių – 30.

Paula Valentaitė ir Gedvinas Meškauskas

Jauniausieji projekto dalyviai Paula ir Gedvinas pirmiausiai pristatė Vienos valsą. „Matėme dar vieną gražią jūsų istoriją ir puikiai atliktą šokį. Paula yra tarsi transformeris, ji virsta į savimi pasitikinčią, gražią šokėją. Man gera jus stebėti“, – tarė E. Visockaitė. Paula ir Gedvinas už šį numerį iš komisijos pelnė 29 balus.

Antrą savo numerį šokėjų pora pradėjo energingai ir pristatė rokenrolo žingsnelius. Ugningas pasirodymas komisijai labai patiko. „Jūsų šie abu pasirodymai yra kaip du gerai sunokę vaisiai. Viskas apgalvota: choreografija, technika. Sveikinu“, – šypsojosi D. Meškauskas. Jam antrino ir E. Visockaitė. „Jūs esate tokie talentingi, kad net baisu. Jūs verti finalo. Jei galėčiau jums skirčiau 20 balų“, – sakė ji. Šokėjų pora iš viso surinko net 30 balų.

Ugnė Siparė ir Lukas Petkevičius

Pusfinalyje Ugnės ir Luko pora pirmajame savo numeryje pristatė ritmingąją rumbą. Po jų pasirodymo salėje pasigirdo plojimai, tačiau komisija turėjo pastabų. „Kas jums šiandien? Nuotaika ne ta? Aš mačiau jūsų pirmąją sambą, tuomet buvo wow. Kas nutiko? Atsipalaiduokite, samba yra karštis, aistra, klubai... Noriu palinkėti jums tiesesnių kelių, žinau, kad nuo šios pastabos jums jau bloga, bet reikia. Taip pat noriu palinkėti daugiau šypsenos. Sėkmės“, – linkėjo komisijoje besisvečiuojantis D. Meškauskas. Pora už šį numerį pelnė 25 komisijos balus.

Antrą kartą ant parketo užsilipę šokėjai žiūrovams ir komisijai pristatė lindihopą. „Tikrai turėtumėte gauti energingiausios poros titulą. Tai jūsų šokis. Šį šokį galima šokti taip, kaip nori. Šokis jums labai pavyko, jis buvo labai užvedantis, energingas“, – tikino V. Visockas. Linksmas ir šypsenas sukėlęs poros pasirodymas iš viso surinko 29 komisijos balus.

Paulius Šinkūnas ir Katerina Voropaj

Tango – štai ką pirmiausiai pusfinalyje žiūrovams ir komisijai pristatė Pauliaus ir Katerinos pora. Ugningą pasirodymą komisija vertino dvejopai. „Aš nelabai galiu priimti tokį šokį, jis gana nešvarus, jūsų buvo nešvarūs judesiai. Pas Kateriną mačiau švaresnį šokį, o vyro, kuris yra pagrindas šio šokio, nemačiau. Nežinau, ar jūs nepasitikintis, ar šis šokis jums netinka“, – svarstė V. Visockas. Tai, kad šiame numeryje Katerina buvo ženkliai ryškesnė sutiko ir kiti komisijos nariai. Iš viso už tango porai skirti 22 komisijos balai.

Paskutinį konkursinį šokį pusfinalyje pristačiusi pora visus nustebino rokenrolo judesiais. „Aš tikrai nuoširdžiai norėjau, kad jums pavyktų sušokti šį šokį. Pamačiau, kad šįkart Paulius buvo toks, į kurį buvo įdomu žiūrėti. Taip, šis rokenrolas buvo kitoks. Tikrai labai vertinu jūsų idėjas. Gal šokis galėjo būti kiek lengvesnis, bet viskas buvo gerai“, – kalbėjo E. Visockaitė. Originalus ir savais judesiais papildytas rokenrolas iš komisijos pelnė 25 balus.

Pusfinalio akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (200)