VRM teigimu, visi jie sulaikyti už nepaklusimą pareigūnams ir smulkų chuliganizmą.

Vienas iš sulaikytųjų – opozicinės partijos „Naujasis Sakartvelas“ lyderis Giorgijus Vašadzė.

Kiek anksčiau skelbta, kad policija ketvirtadienį užkirto kelią dešimtims opozicinių partijų ir radikaliųjų visuomeninių organizacijų atstovų bandymui užblokuoti įėjimus į parlamento pastatą.

Opozicijos atstovai pareiškė, kad atėjo prie parlamento protestuodami prieš 19 kandidatų į Sakartvelo Aukščiausiąjį Teismą sąrašą, kuriame esą yra šališkų kandidatų.

Opozicija taip pat protestuoja prieš tai, kad būtų panaikinti parlamentaro Nikos Melijos iš opozicinio Vieningojo nacionalinio judėjimo įgaliojimai.

Klausimas dėl N. Melijos įgaliojimų panaikinimo ketvirtadienį jau buvo svarstomas viename iš parlamento komitetų, visi valdančiosios partijos „Sakartvelo svajonė“ nariai pritarė šio opozicijos atstovo išbraukimui iš parlamentarų sąrašų. Opozicinių partijų parlamentarai nuo lapkričio boikotuoja parlamento darbą.

Prieš kelias dienas teismas skyrė N. Melijai baudą septynerių metų senumo banko „Cartu Bank“ bankroto byloje.

Rudenį Sakartvelo prokuratūra pareiškė N. Melijai kaltinimus organizavus Tbilisyje neramumus ir mėginus šturmuoti šalies parlamento pastatą birželio 20 dieną. Teismo sprendimu iki šios bylos nagrinėjimo N. Melija buvo paleistas pagal užstatą, jam skirtas namų areštas.