„LEDinis“ kūrinys

Kalėdiniam simboliui parinkti Šilalės miesto seniūnija kasmet skelbia konkursą. UAB „GES projektai“ Šilalę puošia ne pirmą kartą – su šia bendrove seniūnija turėjo sutarčių ir ankstesniais metais.

Grudžio 6-osios vakarą pagrindinėje miesto gatvėje kalėdinis simbolis suspindo „ledine“ šviesa. Maždaug 12 metrų aukščio ir 5 metrų pločio karkasą, pridengtą 700 eglių šakų, puošia 3500 smulkių LED lempučių ir 100 LED blyksčių. Tarp jų spindi aukso ir sidabro spalvų apvalūs žaisliukai.

Mėnesį truksianti dizainerių kūrinio nuoma Šilalės rajono biudžetui kainuos 12 tūkst. eurų.
Tokią sutartį su bendrove „GES projektai“ sudarė Šilalės miesto seniūnija. Tiek pat kalėdinės eglutės nuoma Šilalės biudžetui kainavo ir pernai.

Šilalės miesto seniūnė Eglė Straukienė tikina, jog buvo ir geresnių viešųjų pirkimų konkursą laimėjusios įmonės pasiūlymų, tačiau pasirinktas optimalus kainos ir kokybės santykis.
Šilalės eglė

Panaši į pernykštę?

Šilališkiai svarsto, kad šiemetinė eglutė jiems kaip du vandens lašai panaši į tą, kurią pernai puošė Vilniaus rajone registruota bendrovė „Lumidėja“. Tokį patį iš eglės šakų suformuotą 12 metų aukščio medį dizaineriai buvo padabinę gėlių motyvų girliandomis. Aukštyn kylančios šviečiančios augalų šakelės simbolizavo besiskverbiančius gyvybės ir gerumo daigus, „užprogramavo“ miestui klestėjimą ir kilimą į naujas aukštumas.

Šiųmetis Kalėdų medis gerokai blankesnis ir turi vienintelį simbolį – artėjančių metų skaičių. Tokie patys balti ir geltoni apvalūs žaisliukai ir net ta pat balta kaimiška tvorelė sudaro įspūdį, jog seniūnijos skelbtą konkursą laimėję Kalėdų simbolio kūrėjai šiemet pritrūko ne tik idėjų, bet ir medžiagų.
Šilalės eglė

Šilalės miesto seniūnė, išrinkusi „optimaliausią“ kalėdinės eglutės variantą, tikino įsivaizdavusi, kad eglutė švytės šiltesnėmis ir šiek tiek kitokiomis spalvomis. „Bet esu kūriniu patenkinta ir dar niekas man nesakė, kad eglutė negraži“,- tikina E. Straukienė.

Prie gimnazijos – plastikinė

Jei Šilalėn užsuktumėt dieną, susidarytų nuomonė, kad miestas šventės nelaukia. Karkasinė eglė prie nutrupėjusiu tinku „pasipuošusio“ Kultūros centro – bene vienintelis Kalėdų pranašas.

Šventės šilališkiams priartėja tik sutemus, kai miesto gatvėse įsižiebia šviesos. Gyventojus džiugina mirgančiomis lemputėmis papuošti medžiai prie savivaldybės ir naujos apšvietimo stulpų dekoracijos.

Pigią plastikinę eglę, pernai padovanotą prekybos centrą Šilalėje atidariusios bendrovės, puošia Simono Gaudėšiaus gimnazijos moksleiviai. Tačiau tokios beskonybę vadinti Kalėdų simboliu neapsiverčia liežuvis. Gerokai gražesnių kalėdinių eglių galima pamatyti rajono miesteliuose ir net kaimuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)