D grupės rungtynėse Ispanijos sostinėje „Atletico“ 2:0 nugalėjo Maskvos „Lokomotiv“ ir tokiu būdu sau užtikrino antrąją vietą, garantavusią bilietą į aštuntfinalį.

Nors jau 2 min. Kieranas Trippier nerealizavo 11 m baudinio, 17 min. tai padarė anglą prie smūgio žymos pakeitęs portugalas Joao Felixas. Po pertraukos pergalę įtvirtino Felipe.


Pirmąją vietą grupėje jau anksčiau buvo užsitikrinusi Turino „Juventus“, kuri paskutiniame ture 2:0 nugalėjo Leverkuzeno „Bayer“ – pirmą įvartį 75 min. įmušė Cristiano Ronaldo, per pridėtą laiką pergalę įtvirtino Gonzalo Higuainas. Vokiečiai varžybas pratęs UEFA Europos lygoje, o Maskvos „Lokomotiv“ tarptautinis sezonas baigtas.

Nors A grupėje visų kelialapių likimai buvo aiškūs iš anksto, Paryžiuje savo sirgaliams dovaną įteikti nusprendė į UEFA Čempionų lygoje tik antras rungtynes šį sezoną sužaidęs Neymaras su kolegomis.

Neymaras ir PSG pademonstravo klasišką futbolą – 5:0 sutriuškino Stambulo „Galatasaray“. 27-erių brazilas atliko du rezultatyvius perdavimus, o antrojo kėlinio pradžioje po puikaus Kylianno Mbappe perdavimo gražų įvartį į Turkijos komandos vartus įmušė pats.


Kartu su PSG į antrąjį etapą iš šios grupės keliauja Madrido „Real“ komanda, kuri paskutiniame ture ne be vargo išvykoje 3:1 palaužė „Brugge“. Įvarčius nugalėtojams mušė jaunieji talentai iš Brazilijos – Rodrygo ir Junioras Vinicius. Mačo pabaigoje pasižymėjo ir kroatas Luka Modričius.

„Brugge“ keliauja į Europos lygą, „Galatasaray“ tarptautines varžybas baigia.

B grupėje pirmąją vietą jau anksčiau kišenėje turėjusi Miuncheno „Bayern“ namie įrodė, kad yra pranašesnė už antroje vietoje likusią Londono „Tottenham Hotspur“ ekipą – 3:1.

Į Europos lygą iš šios grupės keliauja Pirėjo „Olympiakos“ ekipa, paskutiniame mače 1:0 palaužusi dar tarptautinio sezono pradžioje Marijampolės „Sūduvą“ nuskriaudusią Belgrado „Crvena Zvezda“ komandą. Serbams tarptautinės varžybos šį sezoną baigiasi.

Įvartis buvo įmušas nuo 11 m žymos pačioje rungtynių pabaigoje, arbitrui užfiksavus žaidimą ranka.

Rezultatai

A grupė

„Saint-Germain“ 5 – 0 „Galatasaray“

33' Mauro Icardi [1-0]
35' Pablo Sarabia [2-0]
47' Neymaras [3-0]
63' Kylianas Mbappe [4-0]
83' Edinsonas Cavani – iš 11 m [5-0]

„Brugge“ 1 – 3 „Madrido „Real“

53' Rodrygo [0-1]
54' Hansas Vanakenas [1-1]
63' Junioras Vinicius [1-2]
91' Luka Modričius [1-3]

A grupės turnyro lentelė
(komanda, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, pelnyti įvarčiai, praleisti įvarčiai, įvarčių santykis, taškai)

B grupė

„Bayern“ 3 – 1 „Tottenham Hotspur“

14' Kingsley Comanas [1-0]
20' Ryanas Sessegnonas [1-1]
45' Thomas Mulleris [2-1]
64' Philippe Coutinho [3-1]

„Olympiakos“ 1 – 0 „Crvena Zvezda“

87' Youseffas El Arabi – iš 11 m [1-0]

B grupės turnyro lentelė
(komanda, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, pelnyti įvarčiai, praleisti įvarčiai, įvarčių santykis, taškai)

D grupė

„Atletico“ 2 – 0 „Lokomotiv“

17' Joao Felixas – iš 11 m [1-0]
54' Felipe [2-0]

„Bayer“ 0 – 2 „Juventus“

75' Cristiano Ronaldo [0-1]
92' Gonzalo Higuainas [0-2]

D grupės turnyro lentelė
(komanda, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, pelnyti įvarčiai, praleisti įvarčiai, įvarčių santykis, taškai)

Visos Čempionų lygos aštuntfinalio etapo dalyvės:

Madrido „Real“, Madrido „Atletico“, „Barcelona“, „Valencia“ (visos – Ispanija), „Manchester City“, Londono „Chelsea“, Londono „Tottenham Hotspur“, „Liverpool“ (visos – Anglija), „Leipzig“, Miuncheno „Bayern“, Dortmundo „Borussia“ (visos – Vokietija), Bergamo „Atalanta“, „Napoli“, Turino „Juventus“ (visos – Italija), „Lyon“, Paryžiaus „Saint-Germain“ (abi – Prancūzija).

Čempionų lygos aštuntfinalių burtai bus traukiami ateinantį pirmadienį, o atkrintamosios varžybos prasidės kitų metų vasarį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1579)