Ši grėsmė buvo „sėkmingai atpažinta ir atremta šalies kibernetinio saugumo skydo“, naujienų agentūros ISNA ir „Mehr“ citavo ryšių ministrą Mohammadą Javadą Azari Jahromi.

Ministras sakė, kad atakos mastas buvo „išties didžiulis“ ir kad šie veiksmai organizuoti „valstybės lygiu“, sakoma „Mehr“ pranešime.

„Šiuo metu daugiau detalių atskleisti negaliu“, – pareiškė M. J. A. Jahromi ir pridūrė, kad kol kas negali įvardyti ir ataką organizavusios šalies.

Tačiau „vėliau apie tai neabejotinai bus paskelbtas pranešimas“, patikino jis.

ISNA citavo ministro žodžius, kad tarnybos „tiria šios kibernetinės atakos mastą“.

Rugsėjo pabaigoje Irano energetikos sektorius buvo paskelbęs „aukščiausio lygio parengtį“, baiminantis „fizinių arba kibernetinių“ atakų. Keliomis dienomis anksčiau Teheranas paneigė žiniasklaidos pranešimus, kad jo naftos objektų darbas buvo sutrikdytas kibernetinio puolimo.

Šie pranešimai buvo skelbiami Vašingtonui, Rijadui, Berlynui, Londonui ir Paryžiui apkaltinus Iraną dėl rugsėjo 14-ąją surengtų išpuolių prieš Saudo Arabijos naftos infrastruktūrą. Dėl šių išpuolių didžiausia naftos eksportuotoja pasaulyje buvo priversta laikinai smarkiai sumažinti gavybą.

Teheranas neigė esąs kaip nors susijęs su tais smūgiais.

Šią savaitę Jungtinių Tautų Saugumo Tarybai pateiktoje ataskaitoje JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas sakė, kad jo organizacija šiuo metu negali patvirtinti Irano vaidmens per išpuolius prieš Saudo Arabiją.

Atakų tyrimas tęsiamas, o jį užbaigus Saugumo Taryba gaus išsamesnę ataskaitą, pridūrė A. Guterresas.