„Žinoma, visų laukia tas pats. Gyvename tam, kad mirtume. Tačiau Vitalijus apskritai mirė jaunas. Taip, ir tų mirčių nemažai pastaruoju metu. Tai sukrečia. Mirtis nesirenka, kas tu. Gaila, kad mūsų gretos retėja. G. Ruplėną ir V. Šerėną pažinojau daugiau nei 30 metų.

Vitalijus į humoro pasaulį kaip raketa iššovė ir, labai gaila, kad kaip raketa ir nusileido. Tačiau viskas gyvenime keičiasi“, – pasakojo A. Orlauskas.

Komikas prisiminė, jog pirmąkart V. Cololo pastebėjo prieš 20 metų Rusų dramos teatre, kur vyko humoro bandymai. „Jis atstovavo Šiauliams ir ten ryškiai išsiskyrė. Jis turėjo talentą, charizmą, visus reikalingus duomenis. Susipažinome, pabendravome ir jis iškilo labai greitai. Ne kartą filmavomės ir dirbome kartu ne tik televizijoje. Kartu bičiuliavomės ir lankydavomės vienas kito sodybose. Man tikrai buvo šokas, kai sužinojau apie jo mirtį.

Dar prieš kiek daugiau nei mėnesį jis man skambino ir siūlė susitikti. Sakiau, kad nėra kur skubėti, nes laiko tikrai rasime. Tada ir pasakė, kad išvyksta į Ispaniją. Jei atvirai, sėdėjau laidotuvėse ir netikėjau. Juolab ta urna atrodo netikra. Juk nematai pačio žmogaus. Vis norisi tikėtis, jog jis slepiasi kažkur Ispanijoje ir sulauksime žinios, kad tai jis juodai pajuokavo. Žinoma, yra, kaip yra. Liūdna“, – apie neapleidžiančią mintį po V. Cololo laidotuvių kalbėjo DELFI pašnekovas.

Jis taip pat pastebėjo, jog žmonės dažnai mano, kad komikai privalo visuomet būti laimingi ir linksmi. Anot jo, retas supranta, kad humoristai yra tokie pat žmonės, kurie serga, būna nelaimingi ir patiria nesėkmes.

BTV sezono uždarymas

Primename, kad prieš pat mirtį V. Cololo leido laiką atostogaudamas Ispanijoje su žmona ir geru bičiuliu bei grupės „Išjunk šviesą" lyderiu Valdu Burniu bei jo žmona. Draugų kompanija dažnai atostogaudavo kartu, o šįkart pora iš Druskininkų vyko aplankyti Ispanijoje apsigyvenusių bičiulių. V. Burnio pasiteiravus, kas iš tiesų sukėlė tokią staigią mirtį, žinomas muzikantas nenorėjo daugžodžiauti ir tik prasitarė, jog tai buvo ūminė liga, po kurios staiga prireikė operacijos, o jos žinomo vyro organizmas neatlaikė.

„Pati operacija truko gana ilgai – apie penkias valandas, bet jo širdis neatlaikė. Visi patyrėme didelį šoką. Sunku ką ir kalbėti. Vakar po pietų, kai viskas tik įvyko (žinomas humoristas mirė pirmadienį, po pietų, Ispanijos ligoninėje), iš šoko negalėjome net kalbėti. Tai labai sunku", – atviravo jis.

V. Cololo lapkričio 9-ąją su žmona Inga išvyko atostogauti į Ispaniją pas čia su šeima gyvenantį bičiulį – grupės „Išjunk šviesą" lyderį, tačiau atsiradus sveikatos problemoms kelionės planai turėjo kiek pasikeisti. Pora svečioje šalyje liko ilgesniam laikui.

V. Burnys draugą prisimena tik pačiais gražiausiais žodžiais ir, nors vis dar sunku suvokti, kad jo nebėra, sakė, jog prisimins kaip vieną pozityviausių žmonių, kokius tik pasisekė sutikti gyvenime.

„Jis džiaugėsi kiekviena akimirka ir žiūrėjo į dangų, džiaugėsi juo. Daug keliavome. Buvo labai linksma turistavimo kelionė, gražus oras ir daug pozityvo. Tokios buvo paskutinės jo akimirkos. Jis džiaugėsi visada, labai gerai leidome laiką. Jis buvo tas žmogus, kuris supykęs galėjo ir nusikeikti, o jei džiaugdavosi – tik nuoširdžiai. Ir visada visais rūpinosi. Vitalijus buvo nuoširdus ir atviras žmogus."

Vitalijus Cololo – Druskininkuose gimęs graikų kilmės lietuvių humoristas, renginių ir TV laidų vedėjas. Baigė Druskininkų 2-ąją vidurinę mokyklą, Šiaulių pedagoginiame institute įgijo pradinių klasių mokytojo specialybę. Ilgą laiką dirbo ir iki šiol vedė laidas televizijoje.

Dalyvavo daugybėje TV projektų. 2000 metais sukūrė šeimą, vedė žmoną Ingą, vėliau jiedu susilaukė dukros. Vitalijus jau nuo jaunystės laikų buvo įpratęs girdėti, kad jo pavardė yra neįprasta lietuvio ausiai. Neretas manydavo, kad tai tiesiog pravardė.

„Pasakysiu sąžiningai, buvo toks animacinis filmukas su tokiu pingviniuku Lolo. Aš į visas įskaitas vaikščiojau su smokingu – tarsi pingvinas. Visi mane ėmė vadinti Lolo, o kai sužinojo mano tikrąją pavardę, buvo labai juokinga. Cololo yra normali graikiška pavardė. (...) Mano tėtis buvo sportininkas, lengvosios atletikos atstovas. Jis atvažiavo į Lietuvą mokytis. Vėliau jį išsiuntė atlikti praktikos į Druskininkus, kur jauna, graži, gležna žemaitė, pavarde Kiežaitė, atlikinėjo praktiką taip pat. Ir pasigavo. Taip atsiradau aš", – juokavo V. Cololo.

Staigiai ir netikėtai Ispanijoje miręs 45-erių vyras amžinojo poilsio atgulė gimtuosiuose Druskininkuose, Ratnyčios kapinėse.

Dar prieš išlydint žinomą humoristą į paskutinę kelionę jo šeima visų maloniai prašė jį pagerbti ne vainikais, o kukliau – baltu žiedu ir žvakute. Humoristo talentą susirinkusieji paminėjo plojimais.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (270)