Vienas įmonės padalinių įsikūrė Ukmergės gatvėje esančiame verslo centre „Asgaard Keys“.

Skelbiama, kad jis yra vienas didžiausių Europoje. „500 specialistų iš Lietuvoje įsikūrusių centrų klientams Baltijos, Šiaures ir Beniliukso šalyse teiks IT infrastruktūros valdymo ir plėtros paslaugas“, – teigiama pranešime.

„HCL Technologies“ yra tarptautinė IT įmonė, teikianti paslaugas trimis veiklos kryptimis: IT ir verslo sprendimų, mokslinių tyrimų ir eksperimentines plėtros (MTEP), produktų ir platformų kūrimo.

Įmonė veikia 44 šalyse visame pasaulyje, o jos metinės pajamos siekia apie 8,9 mlrd. JAV dolerių.

„HCL Technologies“ globaliai turi 144 tūkst. darbuotojų iš kurių 10 tūkst. dirba Europoje.

„Teikiamos skaitmenizacijos, debesijos, daiktų interneto, kibernetinio saugumo, analizės, infrastruktūros valdymo ir inžinerijos paslaugos“, – teigia įmonė.

Artimiausiu metu „HCL Technologies“ Europos Sąjungoje planuoja sukurti apie 20 tūkst. naujų darbo vietų.

HCL turi tris įmones: „HCL Technologies“ užsiima pasauliniais technologijų sprendimais ir paslaugomis, „HCL Infosystems“ užsiima Indijos IT paslaugų ir technologijų paskirstymu, o „HCL Healthcare“ teikia sveikatos apsaugos paslaugas.

Įmonės aptarnauja pirmaujančias pasaulio kompanijas, patenkančias į „Fortune 500“ ir „Global 2000“ sąrašus.

Lietuvoje „HCL Technologies“ veikia nuo 2016 metų.

2019 metais Vilniuje „HCL Technologies“ steigia du paslaugu teikimo centrus, vienysiančius 500 darbuotojų.

„HCL vizija – Lietuvoje veikiantis globalių paslaugų centras, aptarnaujantis Europos regiono klientus“, – teigiama įmonės pranešime.

„Sodros“ duomenimis, gruodžio 9 dieną įmonė turėjo 501 darbuotoją. Spalį jiems mokėtų atlyginimų vidurkis siekė 1950,83 euro popieriuje (apie 1200 eurų į rankas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)