Tiesa, po premjeros aplodismentai prognozuojami ne tik juostos režisieriui Simonui Aškelavičiui („Traukinio apiplėšimas, kurį įvykdė Saulius ir Paulius“, „Valentinas vienas“, TV serialas „Dar pažiūrėsim“), bet ir jo atrastai Latvijos žvaigždei iš Brazilijos Felipe Gabriel Dos Santos Xavier.

Latvijoje gyvenantis brazilas komedijoje „Importinis jaunikis“ debiutuos viename pagrindinių vaidmenų – kaip prancūzas Francois, pametęs galvą dėl gražuolės lietuvės, kurią vaidina G. Martirosian.

„Filmavimo aikštelėje man teko dirbti dvigubai sunkiau, nes visi, kurie ten buvo – profesionalai, o man kino virtuvė kol kas visiškai nauja sfera. Ateidavau į filmavimus apie 9 valandą ryto, o išeidavau beveik paskutinis, apie 1-2 val. nakties, nes mokytis scenarijų kalba, kurios niekada nesimokei, tikrai nelengva. Bet nors ir į lovą griūdavau be galo pavargęs, nuo mano veido nedingdavo šypsena“, – darbą prieš kamerą prisimena Felipe.

Latvijoje jis žinomas iš reklamų, įvairių TV projektų ir yra pagarsėjęs kaip futbolininkas, o štai patirtis kine jaunam vyrui – pirmoji, - rašoma pranešime spaudai.

„Filme pasakojama, kaip lietuvė gražuolė iš užsienio parvažiuoja tėvams pristatyti savo jaunikio. Jų nuostabai, būsimasis šeimos narys – juodaodis, vos kalbantis lietuviškai. Ši istorija man labai artima, tai patyriau dukart. Su pirmąja mano mergina latve santykiai nutrūko būtent dėl jos tėvo nepritarimo. Dabartinė mano mylimoji taip pat nebebendrauja su savo tėčiu, konfliktas įvyko kaip tik tuo metu, kai ėmėme susitikinėti. Ji sako, kad tai – sutapimas, tačiau aš taip nemanau“, – šypsosi brazilas.

„Importinis jaunikis“ pasakos apie paprastą lietuvišką šeimą, besiruošiančią mylimos dukters vestuvėms. Konservatyvius būsimosios nuotakos tėvus ištinka tikras šokas, sužinojus, jog dukters išrinktasis yra kilęs iš egzotiško krašto. Neišvengiamai artėjant vedybų dienai, daugėja ir nesusipratimų bei nuotykių, o iš kultūrinių bei socialinių skirtumų, įsišaknijusių stereotipų ir nepagrįstų baimių kyla daugybė komiškų situacijų.

Naująją juostą, humoro forma priminsiančią, kaip svarbu atvira širdimi priimti kitokią kultūrą, prodiusuoja sėkmingiausių lietuviškų filmų prodiuseris Žilvinas Naujokas („Ir visi jų vyrai“, „Tadas Blinda. Pradžia“, „Tarp pilkų debesų“) bei Ričardas Marcinkus ( „Traukinio apiplėšimas, kurį įvykdė Saulius ir Paulius“, „Pakeliui“).

Kuo baigsis neįtikėtinų situacijų kupina komedija „Importinis jaunikis“ pamatysime jau visai netrukus – nuo sausio 31 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)