Nors trečio ketvirčio pradžia įvarė baimės sirgaliams, svečiai smogė 17:0, tačiau anot M. Echodo, tebuvo laiko klausimas, kada „Rytas“ vėl pagaus gerą bangą. O ją garantavo taiklūs tolimi Eimanto Bendžiaus, Deivido Sirvydžio bei Arno Butkevičiaus tritaškiai, po kurių prieš lemiamą kėlinį „Rytas“ pabėgo 77:55.

Nors lemiamame kėlinyje skirtumas vėl ėmė svyruoti ties raudonąja 11 taškų linija, tačiau sunkiausiu metu Pako Cruzas, Eimantas Bendžius ir Mindaugas Girdžiūnas sutvarkė visus reikalus.

„Rytas“ laimėjo 99:83, ne tik pasiekė revanšą reikiama persvara, bet likus turui iki pirmojo etapo finišo užsitikrino bilietą į Top-16 kovas.

Vargu, ar drąsiausi optimistai po pirmojo rato tikėjosi tokio scenarijaus, tačiau anot stratego Dainiaus Adomaičio, tai nėra atsitiktinumas – komandos sportinė forma šiame sezone pasiekė aukščiausią tašką.

„Pamenate, buvo rungtynės Klaipėdoje su „Neptūnu“ ir trečiame kėlinyje turėjome momentą perimti iniciatyvą, bet nepavyko, nebuvo tos energijos. Tikrai tikimės tą formą, energiją išlaikyti iki Naujų metų“, – po rungtynių kalbėjo D. Adomaitis.

Pats M. Echodas sužaidė antras pagal rezultatyvumą rungtynes Europos taurėje, liko arti dvigubo dublio, pelnė 18 taškų (7/11 dvit., 4/7 baudos), atkovojo 8 kamuolius bei buvo naudingiausias komandoje (24 naudingumo balai).

– Kokios emocijos po tokios ypač svarbios pergalės?, – Krepšinis.lt paklausė 22-ejų M. Echodo.

– Smagu, kad laimėjome, tik apmaudu, kad nepavyko to padaryti 21 taško persvara ir dar turėjome laukti Limožo CSP ir Venecijos komandų rezultato.

Vienintelis negatyvas – trečio kėlinio pradžia, kai pralaimėjome 0:17. Bet apskritai džiugina energija, komandos nusiteikimas, turėjome gerą balansą kovoje po krepšiais, žaisdavome “pikenrolus”, nusimesdavome kamuolius link tritaškio ir laisvi juos išmesdavome.

Puolime priekaištų negali būti, bet gynyboje reikia tobulėti.

– Kas nutiko po ilgosios pertraukos, kuomet varžovai laimėjo atkarpą net 17:0?

– Nežinau, atrodo, visi susikaupę grįžo į aikštę. Bet greiti 5 varžovų taškai kiek išmušė iš vėžių, kažkiek pasimetėme. DJ White’as pataikė tris tritaškius, bet smagu, kad vėl nuo 9 taškų padidinome pranašumą ir užtikrintai laimėjome.

– Varžovams ketvirto kėlinio viduryje vėl buvo pavykę priartėti iki 10-ies taškų, ar jautėsi tuo metu įtampa?

– Nemanau, bent jau aš tikrai pakankamai užtikrintai jaučiausi. Nuojauta kuždėjo, kad vėl pabėgsime ir susigrąžinsime tą didesnį pranašumą.

– Fantastiškai pataikyti tritaškiai (net 18 tolimų metimų, komandos pataikytų tritaškių rekordas Europos taurėje (18/33, 54,5 proc.)) bei gera kova dėl kamuolių – esminės pergalės priežastys?

– Tikrai taip. Puikiu procentu pataikėme tolimus metimus. Jei visada taip pataikytume tritaškius, būtų fantastika. Varžovai rizikavo, leido mesti, džiugu, kad komandos draugai pataikė.

– Ar jautėsi, kad rungtyniavote tik po paros poilsio?

– Ne, esame profesionalai, ne pirmą kartą žaidėme dvejas rungtynes per tris dienas. Nėra retenybė tokios situacijos, tai nekilo sunkumų.

Gal vienintelis minusas, kad nebuvo daug laiko pasiruošti šiam mačui. Tačiau kalbant apie jėgas, šioje vietoje bėdų neturėjome.

– Per pirmą mačo pusę pelnėte 16 taškų, antroje mačo pusėje pridėjote tik 2 taškus. Varžovai po pertraukos sustiprino gynybą prieš jus?

– Taip, šiek tiek labiau susispaudė po krepšiu, bet pataikėme tolimus metimus, Deivis, Arnas baudė tritaškiais. Tikrai labai smagu, kad laimėjome.

Venecijoje taip pat norėsime kovoti dėl pergalės, kitų kalbų būti negali.

– Arenoje – beveik visas pirmas aukštas užpildytas, apie 5,3 tūkstančiai žiūrovų, jautėsi aikštėje jų parama?

– Žinoma, nuostabus šiandien palaikymas, tiek „B tribūna“, tiek ir paprasti sirgaliai puikiai sirgo už mus.

B grupės rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, įmesti, praleisti taškai, taškų santykis):

1.Umana Reyer (q)7268363944
2.Partizan (q)6261458133
3.Rytas (q)45726735-9
4.Tofaš45712732-20
5.Lokomotiv3562461212
6.Limoges27690750-60

Paskutiniame pirmo etapo ture gruodžio 18 dieną „Rytas“ svečiuose susitiks su Venecijos „Umana Reyer“ ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)