Krenta laiko smiltys

Daug metų užsitęsusios diskusijos, kur turi stovėti pagrindinė miesto eglė ir kaip ją reikia puošti seniai liko praeityje. Pernai permatomą ažūrinę eglę sukonstravusio architekto Sauliaus Lapėno idėjai miesto seniūnija šiemet suteikė naują prasmę.

Dar rugpjūtį buvo nutarta sidabrinę eglutę parsivežti iš Danijos – jos kelionę suorganizavo augalais prekiaujanti verslininkė Vitalija Keršulienė. Keturių metrų eglė Jurbarkui kainavo vos 80 eurų. Iškelta ant plieninio stiebo į daugiau nei 10 metrų aukštį, ji tapo smėlio laikrodžiu, skaičiuojančiu paskutines šių metų valandas. Sidabriškas „lietus“ karkaso viduje panašus į krentančias laiko smiltis.

Prie akį veriančiu baltumu spindinčios eglutės dera ir šalimais įkurdinti švytintys elniai bei dangiškas melodijas grojantys angelai. Jų kompaniją šiemet papildė po meteorų lietumi šokanti 2D pora.
Jurbarko seniūnas Romualdas Kuras tikisi, jog ir šiemet Jurbarko eglute pasigėrėti atvyks daugybė svečių – pernai „Delfi“ portalo skaitytojai ją išrinko viena gražiausių mažųjų miestų eglių.

Centriniame skvere – dešimtys eglių

Dvaro parkas – ne vienintelė vieta Jurbarke, kur prieš šias šventes kalėdiniai papuošimai glosto širdį ir džiugina akis.

Bene daugiausiai kalėdinių eglių įkurdinta miesto centro skvere. Į jį papuoštas eglutes ir gražiausias dekoracijas suvežė daugelis miesto įmonių ir organizacijų, smulkių verslininkų. Idėja patiko rajono mokykloms, kaimų bendruomenėms, kitoms nevyriausybinėms organizacijoms – savo egles miestui dovanojo daugiau kaip 40 kolektyvų.

Skriejantis angelas iš eglišakių, išmanioji Kalėdų eglutė iš kompiuterių plokščių, sukurta bendrovės „Lanmeta“ darbuotojų, architektė Agnė Vaznytė sukūrė kabančius kalėdinius sodus, bendrovė „Vers Deco“ – visą eglučių mišką, o bibliotekos darbuotojos eglutė papuošė susuktais knygų puslapiais. Idėjų tiek daug ir įvairių, kad visų net atsiminti neįmanoma, o miesto seniūnas R. Kuras jau svarsto, kurion pusėn eglučių parkelis turės plėstis ateinančiais metais.

Papuošė ir natūraliai augančias

Kiek iš viso Jurbarke papuošta kalėdinių eglių, neįmanoma suskaičiuoti. Kartu švęsti Kalėdų „susibėgo“ keturios žaliaskarės gražuolės, augančios prie Jurbarko kultūros centro.

Tris natūraliai augančias egles papuošė Jurbarko viešosios bibliotekos darbuotojos, net kelios eglutės visomis spalvomis nušvito prieš keletą metų renovuotame senamiestyje.

Savo egles papuošė miesto pakraščiuose įsikūrusios Kalnėnų ir Miškininkų bendruomenės. Žmonės nori turėti vietą, kurioje galėtų švęsti, todėl nelaukia valdžios malonės – patys puošia eglutes ir rengia šventes savo vaikams.

Kalėdinės eglės puošimas Jurbarko savivaldybei šiemet nekainavo beveik nieko – sumokėta tik už Danijoje pirktą žaliaskarę. Tačiau savivaldybė skyrė pinigų naujoms šviečiančioms skulptūroms ir miesto apšvietimo dekoracijoms – šiemet papuošta jau visa pagrindinė miesto gatvė, iki pat Dvaro parko prieigų. Naujos kalėdinės dekoracijos Jurbarko biudžetui atsiėjo 12 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)