2-asis Vakarų apygardos karinis teismas per išvažiuojamąjį posėdį Sankt Peterburge išpuolio organizatoriui Abrorui Azimovui skyrė įkalinimo iki gyvos galvos bausmę. Kitiems 10-čiai atsakovų paskirtos įkalinimo nuo 19 iki 28 metų bausmės.

28 metus kalėti turės Akramas Azimovas ir Muchamadiusulas Ermatovas, 27 metus – Ibragimžonas Ermatovas, 23 metus – Sadykas Ortikovas.

Šochista Karimova, Azamžonas Machmudovas, Muchamadjusufas Mirzaalimovas ir Dilmurodas Muidinovas nuteisti kalėti 20 metų, o Seifula Chakimovas ir Bachromas Jergaševas – 19 metų.

Nuteistiesiems taip pat skirtos baudos nuo 500 tūkst. iki 800 tūkst. rublių (7–11,3 tūkst. eurų).

Kai kurių atsakovų advokatai ketina apskųsti nuosprendžius. „Aš ginu Chakimovą, Ergaševą, Machmudovą, Mirzaalimovą. Mano nuomone, nuosprendis neteisingas, jį apskųsime“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė advokatas Maratas Sagitovas.

Pasak kaltintojų, 2017 metų balandžio 3 dieną Akbaržonas Džalilovas iš Kirgizijos į metropoliteną įnešė du sprogstamuosius užtaisus, kuriuos pagamino teroristinės grupuotės nariai. Vieną iš bombų jis padėjo stotyje „Ploščiad Vosstanija“ ant perono, bet ji nesprogo, nes buvo laiku pastebėta ir neutralizuota.

Antrą bombą A. Džalilovas turėjo su savimi. Sprogimas nugriaudėjo traukinio vagone tarp stočių „Sennaja ploščiad“ ir „Technologičeskij Institut“; žuvo 16 žmonių, įskaitant įtariamą sprogdintoją, o dar 67 žmonės buvo sužeisti.