„Biudžetą rengia Finansų ministerija, nei ponas G. Kirkilas, nei ponas S. Skvernelis savarankiškai savo alternatyvių biudžetų nėra pateikę. Mes esame pateikę principus, į kuriuos, manome, būtina atkreipti dėmesį. Vienas dalykas, aš noriu priminti (valdančiųjų frazę. – ELTA) „milijardas milijonui“, praėjusiais metais priimta mokesčių reforma, kuri iš esmės ir sukūrė visą šitą chaoso situaciją šiandien. Tiesiog išimtas milijardas eurų iš biudžeto (...) ir neištesėti pažadai įvairioms visuomenėms grupėms, profesinėms sąjungoms – tų pinigų nebuvo. O tuomet mėginimas chaotiškai, skubiai kaišyti tas skyles, kurios atsirado tą milijardą išėmus ir kuriant naujus mokesčius (...). Tai kalbant apie alternatyvų principą biudžeto, nežadėk to, ko negali ištesėti. O dar kita patarlė jiems – prieš kirpdamas, dešimt kartų pamatuok, turiu galvoje apie jų frazę „milijardą milijonui“, – Eltai sakė Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas.

ELTA primena, kad G. Kirkilas antradienį teigė, jog opozicija trukdo bei aršiai kritikuoja biudžeto įstatymo priėmimą, bet patys nieko alternatyvaus nepateikia. G. Kirkilas svarsto: jei opozicijai viskas taip blogai, kodėl nepateikė šiemet savo alternatyvaus biudžeto projekto pasiūlymo.

„(...) opozicija konstruktyvumo šioje kadencijoje nepademonstravo, ir tokių įstatymų yra nemažai. Taip visuomet periodiškai grįžtama (...). Niekas nesitikėjo tokio nekonstruktyvumo. Būtų gerai, kad opozicija kažką konstruktyvaus pateiktų, pavyzdžiui, alternatyvų biudžetą. Dabar tik aršiai kritikuoja ir visokiais būdais trukdo komitetuose priimti sprendimus, bet patys (nieko. – ELTA) nepateikia“, – Seime teigė G. Kirkilas.