„Bendra sumaištis ir bendras demonstravimas kokio nors prastesnio įvaizdžio kuria supratimą apie partiją“, – sakė V. Pranckietis, komentuodamas kelintą mėnesį iš eilės krintančius „valstiečių“ reitingus. Žurnalistų paklaustas, ar, jo nuomone, įtakos smuktelėjusiems reitingams turėjo keli nesėkmingi bandymai jį pašalinti iš Seimo pirmininko pareigų, V. Pranckietis daug nesvarstęs atsakė, kad taip.

„Taip, prisidėjo“, – teigė Seimo vadovas.

Naujausios visuomenės apklausos rodo toliau krintančius Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) reitingus. Naujienų portalo DELFI užsakymu visuomenės nuomonės tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ lapkričio 19–29 dienomis atliktų apklausų duomenimis, valdančioji „valstiečių“ partija atsidūrė trečioje reitingų lentelės vietoje. Kaip skelbia portalas DELFI, Lietuvos „valstiečių“ reitingas spalį buvo 10,2 proc., o lapkritį – 7,5 procento. Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) atsidūrė antroje vietoje. LSDP reitingas spalį buvo 6,9 proc., o lapkritį – 8 procentai.

Pirmoje reitingų lentelės vietoje išlieka opozicinė Tėvynės sąjunga–Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), už ją spalį būtų balsavę 18 proc., o lapkritį – 19,1 proc. respondentų.