Dabar mane užkabino beprasmė kova dėl Seimo viešbučio. Vargu, ar kažkas galėtų pasakyti, kas teisus šiuo atveju, nes vienos tiesos nėra, bet mūsų valdžios atstovai mato tik juodą ir baltą. Vieni šaukia, kad reikia atsisakyti šios privilegijos, kiti guldo galvą, kad panaikinti jokiu būdu negalima. Ir aš asmeniškai manau, kad abi pusės teisios, bet tik su tam tikromis išlygomis. Politikai jau seniai pamiršo, kad norint išspręsti problemą, ją būtina identifikuoti, sąžiningai visiems įsivardinti ir ieškoti būdų, kaip nebelipti ant to paties grėblio.

Problema akivaizdi – Seimo viešbutis skiriamas Seimo nariui, o jame ne pirmas atvejis, kai gyvena ne jis, o jo palikuonys. Tai yra gryna tiesa, kad ir kaip kažkas bando tai neigti.

Prieš kelerius metus Seimo viešbutyje gyveno mano pažįstamų draugų pora, tiksliau, sesuo su broliu, kurių tėvas buvo tuo metu Seimo narys. Asmeniškai ne kartą linksminausi šiame viešbutyje, tad jei kuris Seimo narys pasakys, kad to nėra, asmeniškai į jį paleisiu akmenį.

Problemą žinome, bet kodėl vietoje to, jog ją išspręstume, griebiamasi kraštutinumų? Taip, panaikinti šią privilegiją galima, bet sutikime visi, kad tikrai yra Seimo narių, kurie sąžiningai gyvena šiame viešbutyje. Geras pavyzdys mano nemėgiamas ministras Veryga. Naudojasi žmogus viešbučiu, naudojasi ir kiti, kurie atvyko iš toli, tad negražu būtų iš jų atimti tikrai ne patį prabangiausią būstą.

Kodėl niekas nebando ieškoti sprendimo?

Jei mūsų valdžia negeba rasti sprendimų, aš, kaip technologijų žmogus, galiu pasiūlyti labai paprastą sprendimą, kuris užtikrins, kad Seimo viešbutyje gyventų tik tas, kam ten gyventi leido Seimo kanceliarija.

Viskas ko reikia, tai įdiegti biometrinę praėjimo kontrolę. Šiais laikais labai gera biometrinė įranga kainuoja ašaras lyginant su tuo, kiek Seimo kanceliarijai kas mėnesį kainuoja išlaikyti šį viešbutį.

Bet žinote posakį – šuns balsas į dangų neina. Taip kad Seime palos vieni ant kitų ir sprendimo nebus, o aš, kažkur šalia lojęs, siūlęs sprendimą, liksiu neišgirstas, nes mūsų išrinktieji savo rinkėjų tiesiog negirdi. Dažnai man kyla šis klausimas: jei Seime išrinktieji neįsiklauso į savo rinkėjus, tai ką jie atstovauja?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!