Nors į įvykio vietą sulėkė visos tarnybos, panašu, kad tragiškai pasibaigusią šventės dalį buvo bandyta nuslėpti. Eglutė Kėdainiuose buvo įžiebta penktadienį. Susirinkusiems buvo pristatyta ir ypatinga šventinė programa – ugnies ir pirotechnikos šou.

Tačiau jau po 19 valandos pagalbos centras gavo pranešimą apie incidentą Kėdainiuose ir sužalotus žmones, kai kurie buvo išvežti į Kauno klinikas, keli vaikai apdegė veidus. Vienam jų buvo sužalota akis. Buvo nustatyti pirmojo ir antrojo laipsnio nudegimai.

„Penktadienio vakarą mūsų pareigūnai sulaukė pranešimo, jog Kėdainiuose fejeverkų metu buvo sužaloti trys asmenys “, – sakė Kauno VPK atstovė Odeta Vaitkevičienė.

Eglutės įžiebimą organizavo savivaldybės įmonė Kėdainių kultūros centras.

Atlikti pirotechnikos šou centras samdėsi privatų žmogų. Kas atsitiko, kad buvo sužaloti ir išgąsdinti žmonės, atsakymo iš konkretaus atsakingojo žmogaus, neišgirdome.

„Matote, aš samdau paslaugą, o ne gaminius pats perku. (…) Visi dokumentai yra tvarkomi, žiūrimi ir panašiai. Tiesa, pats kol kas dar tų dokumentų nemačiau. (…) Manau, kad ta pirotechnika buvo sertifikuota. Mano žiniomis, taip“, – sakė ugnies ir pirotechnikos šou programos vadovas Karolis Jankauskas.

Tiesa, policijos suvestinėse apie įvykį pranešta nebuvo. „Šiuo atveju dar vyksta aplinkybių patiksilinimas“, – televizijai komentavo policijos atstovė.