„Kaip žinote, jūsų apkaltos tyrimas yra visiškai nepagrįstas“, – Baltųjų rūmų vyriausiasis teisininkas Patas Cipollone rašo laiške demokratui Jerroldui Nadleriui, Atstovo Rūmų teismų komiteto pirmininkui.

Nors P. Cipollone tiesiogiai nenurodė, kad Baltieji rūmai atsisako dalyvauti šiame procese, jis leido tai suprasti pareiškęs, kad demokratai „iššvaistė jau pakankamai Amerikos laiko šia akivaizdžia apgaule“.

P. Cipollone šį laišką išsiuntė likus kelioms valandoms iki penktadienio darbo dienos pabaigos – galutinio termino, iki kurio Baltieji rūmai galėjo atsakyti, ar atsiųs savo atstovų į Teismų komiteto posėdžius.

Anksčiau šią savaitę Atstovų Rūmų pirmininkė demokratė Nancy Pelosi įpareigojo Teismų komitetą parengti D. Trumpo apkaltos straipsnius, dėl kurių visos sudėties žemieji Kongreso rūmai balsuotų vėliau šį mėnesį.

Atstovų Rūmuose daugumą turintys demokratai tikriausiai nubalsuos už apkaltą D. Trumpui, įtariamam piktnaudžiavimu savo tarnybine padėtimi, kai spaudė Ukrainą kištis į 2020 metų JAV prezidento rinkimus. Vis dėlto prezidentą remianti Respublikonų partija per potencialų teismą Senate beveik neabejotinai jį išteisintų.