„Išbraukti Seimo pirmininko pareigybę iš vadovybės? Skamba tai kažkaip kitaip, nebekonstituciškai. Tai gal kursime Konstituciją pagal A. Širinskienę?“, - trečiadienį žurnalistams sakė V. Pranckietis.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė įregistravo pasiūlymą Seime svarstomam naujos redakcijos Vadovybės apsaugos įstatymo projektui, kuriame siūloma iš Valstybės apsaugos departamento (VAD) saugomo šalies vadovybės sąrašo išbraukti Seimo pirmininko pareigybę.

„Ji pasakė aiškiai, kad tai nesusiję su asmeniu, o susiję su pareigybe. Ji nustatė, kad grėsmės lygis tai pareigybei bus nustatomas pagal Agnę Širinskienę. Manau, kad tai yra taip primityvu ir toks primityvus požiūris į Konstituciją, į valstybę, kad reikėtų turbūt šitam asmeniui pasirūpinti tuo, ką ji veikia. Gal reikėtų kryptingiau veikti pozityviai, o ne ieškoti būdų, kaip ką nors šiandien įveiksime“, - patarė V. Pranckietis.

Pasak A. Širinskienės, iš Seimo narių renkamas Seimo pirmininkas, įvertinus galinčias kilti grėsmes jo saugumui, jei tokių būtų nustatyta, galėtų būti saugomas kaip ir kiekvienas Seimo narys, nenustatant jam atskiro teisinio statuso.

„Siekiant tai įgyvendinti, koreguotina “vadovybės” sąvoka“,- sako A. Širinskienė.

Pagal jos siūlomą projektą, Vadovybė – Respublikos prezidentas, ministras pirmininkas ir asmenys, laikinai einantys prezidento pareigas, taip pat pavaduojantys ministrą pirmininką. Jei Seimas pritartų, Seimo pirmininko šiame sąraše nebeliktų.