Premjero patarėjas Tomas Beržinskas BNS teigė, kad susitikimas rengiamas siekiant „pasikalbėti apie jų tikslus, siekius ir ateities bendradarbiavimą“, nes ši profesinė sąjunga liko vienintelė nepasirašiusi švietimo ir mokslo šakos darbuotojų kolektyvinės sutarties su Vyriausybe.

Daliai šalies švietimo darbuotojų pirmadienį pasirašius susitarimą su Vyriausybe, LŠDPS teigia nuo spalio nesulaukianti Vyriausybės atsako į keliamas papildomas sąlygas ir neatmeta galimybės rengti streiką.

Profsąjunga ragina su ja pasirašyti atskirą sutartį, o joje numatyti pedagogų algų augimą po 10 procentų kasmet, taip pat peržiūrėti ydingą etatinio apmokėjimo modelį, mažinti leistiną moksleivių skaičių klasėse.

A. Monkevičius sako, kad didžioji dalis LŠDPS keliamų reikalavimų jau numatyta įvykdyti sutartyje su keturiomis kitomis profsąjungomis, be to, jis tvirtina palaikantis ir profsąjungos siekį mažinti moksleivių skaičių klasėse.

„Vargu, ar reikia kažkokio streiko, nes ženkliai pagerinome biudžeto rodiklius, ką galėjome, tą padarėme: vien kolektyvinei sutarčiai įgyvendinti numatyti 109 mln. eurų, ten yra sprendžiami pagrindiniai dalykai. Su kita profesine sąjunga susitinkame pas premjerą – esame parengę projektą, dėl kurio abi pusės dar derasi, turėčiau gauti Finansų ministerijos išvadą. Norime tą pabaigti ir būtų gerai pasirašyti sutartį“, – BNS sakė ministras.

A. Navicko vadovaujama profsąjunga dėl kritikuoto etatinio apmokėjimo modelio, per mažų mokytojų atlyginimų ir per didelio darbo krūvio streikavo praėjusių metų gruodį. Dėl šio ilgiau nei mėnesį trukusio streiko buvo priversta atsistatydinti tuometinė švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.