„Jungtinių Valstijų reklamuojamas dialogas iš esmės tėra kvailas triukas, sugalvotas sulaikyti Šiaurės Korėją nuo derybų ir JAV naudojamas vidaus politikos tikslais“, - rašoma diplomato pareiškime, išplatintame valstybinės naujienų agentūros KCNA.

„Šiaurės Korėja prisiklausė pakankamai retorikos apie dialogą, kurią Jungtinės Valstijos pasitelkia kaskart, kai yra įspeičiamos į kampą“, – priduriama pareiškime.

Anot diplomato, tai reiškia, kad Amerikos „daugiau niekas nebesiklausys“.

Ri Tae Song priminė, kad artėja Šiaurės Korėjos Jungtinėms Valstijoms nustatytas terminas pakeisti savo poziciją. Tačiau Vašingtonas, kalbėdamas apie „tvarų ir prasmingą dialogą“, tik bando laimėti laiko, niekaip nereaguodamas į Pchenjano jau žengtus žingsnius, sakė diplomatas.

Anot jo, Pchenjano vyriausybė savo iniciatyva padarė viską, kas įmanoma, kad įvykdytų savo įsipareigojimus dėl Korėjos pusiasalio denuklearizacijos.

„Dabar atėjo Jungtinių Valstijų eilė – tik nuo jų priklauso, kokią kalėdinę dovaną jie gaus“, – pridūrė Ri Tae Songas.

Vašingtono ir Pchenjano derybos dėl Šiaurės Korėjos branduolinio arsenalo yra įstrigusios nuo vasario, kai žlugo Hanojuje surengtas JAV prezidento Donaldo Trumpo ir Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno susitikimas.

Pchenjanas vėliau pareikalavo, kad Vašingtonas iki šių metų galo pakeistų savo poziciją.

Šiaurės Korėja pastarosiomis savaitę paskelbė griežtėjančio tono pareiškimų, artėjant jos nustatytam galutiniam terminui.

D. Trumpas anksčiau šį mėnesį vienoje tviterio žinutėje užsiminė, kad gali būti surengtas jo ketvirtasis susitikimas su Kim Jong Unu, bet tokią galimybę atmetė Šiaurės Korėja, pareiškusi, kad jos nedomina susitikimai, „kurie mums nieko neduoda“.