Tai dar viena iš virtinės eksprezidento sveikatos problemų. J. Carteris „praėjusį savaitgalį buvo paguldytas į Phoebe (Fibi) Samterio medicinos centrą Amerikuse Džordžijoje“, sakoma jo centro pareiškime.

„Jis jaučiasi geriau ir tikisi netrukus grįžti namo“, – priduriama pareiškime.

Praėjusią savaitę J. Carteris – pirmasis JAV prezidentas, sulaukęs 95 metų amžiaus – buvo išrašytas iš ligoninės, kur jam buvo sėkmingai atlikta operacijos slėgiui kaukolės ertmėje sumažinti po kelių pargriuvimų.

2015 metų rugpjūtį J. Carteris paskelbė, kad serga smegenų vėžiu, ir buvo gydomas radioterapija. Jam pavyko įveikti šią ligą.

1977–1981 metais prezidento pareigas ėjęs demokratas J. Carteris didelį dėmesį skyrė žmogaus teisių ir socialinio teisingumo klausimams.

Pirmieji dveji jo prezidentavimo metai buvo sėkmingi: jo administracijai, be kita ko, pavyko įtikinti izraeliečius ir egiptiečius pasirašyti taikos sutartį.

Tačiau vėliau J. Carterio vyriausybė susidūrė su daugybe netikėtų kliūčių. Rimčiausia iš jų buvo Irano įkaitų krizė ir 1980 metais surengtas nesėkmingas mėginimas išgelbėti 52 į nelaisvę paimtus amerikiečius.

Bėgant metams J. Carteris sukūrė subtilesnį įvaizdį dėl veiklos, vykdytos baigus kadenciją, ir visuomenei iš naujo įvertinus jo pasiekimus.

1982 metais eksprezidentas įkūrė „The Carter Carter“, siekdamas įgyvendinti savo pasaulinės diplomatijos viziją, o 2002 metais jam buvo paskirta Nobelio taikos premija už nenuilstamas pastangas skatinant socialinį ir ekonominį teisingumą.